_DSC9211-2.Mobilen

En tro som övervinner!

"Var och en som tror att Jesus är Kristus, han är född av Gud; och var och en som älskar honom som födde, han älskar ock den som är född av honom. Därför, när vi älska Gud och hålla hans bud, då veta vi att vi älska Guds barn. Ty däri består kärleken till Gud, att vi hålla hans bud; och hans bud äro icke tunga. Ty allt som är fött av Gud, det övervinner världen; och detta är den seger som har övervunnit världen: vår tro. Vilken annan kan övervinna världen, än den som tror att Jesus är Guds Son?" (1 Johannesbrev 5:1-5)

Detta bibelord blev levande för mig efter att jag och Leif från Småland varit i evangelisation i förrgår. Jag är så genuint glad över att Leif är i full färd med att  dela traktater i evangelisation. Vi står i daglig kontakt och det brinner en eld i oss båda. Äran till Gud! 

Det slog mig när jag bläddrar i tidningar från väckelser från 1960 och 1970-talen att det är förvånansvärt lite av dogmatik och djuplodad bibelundervisning i tidsdokumenten. Därmed inte sagt att lärofrågor och lärarämbetet är oviktigt.

Men det som dominerade publikationerna var vittnesbördet om Jesus - som en redaktör idag hade fått redigera bort. Det hade aldrig gått att sälja. Det kryllade av enkla vittnesbörd om vad Jesus gjort i människors liv. Av hallelujarop i text. Lovat vare Gud! Prisat vare Herren! Amen!, osv. Så oakademiskt. Man var så överväldigande frälst i Jesus - även i text. Man var översvallande.

Det handlar om den personliga evangelisationen. Det är lösningen till förnyelse! Att på nytt bekänna Jesus och gå tillsammans med Honom. Allt liv måste ha både ett tillflöde och ett utlopp. Annars blir det ett dödens hav. Inga livsbetingelser. Inget nytt liv kan födas. Hos Jesus är det liv. Med Jesus skapas det liv!

Får jag berätta för dig när jag satt på bussen på väg till stan för en tid sedan? Jag vet inte om jag nämnt det tidigare, men jag kan i så fall berätta det igen.

Jag sitter på bussen med mina flyers på väg till city. Jag börjar gråta så oerhört gripen av Gud. Den genomgick hela mig. Plötsligt och okontrollerat. Det finns ingen teaterskola i världen som kan dressera någon för en så djuplodad gripenhet. Eller den djupaste av sorg. Och jag vet något om sådant.

Jag minns att jag sa till Herren; det förstår du väl att jag börjar gråta när du griper mig så här. Och så var det! Herren lägger sitt välbehag över en människa som går hans ärenden. Det är min erfarenhet. Och den vill också bli din!

Ställ dig till Jesus förfogande! Jag säger det igen. Träd ur din komfortzon för Jesus! Stå med mig. Stå med dig själv. Stå med andra - bara du gör det! Låt oss bli fler i vår samtid kring Jesus så att den andliga temperaturen stiger och Jesus blir förhärligad.

Här har du rubriken för det som sker! Lovat vare Gud! Upphöjd är Herren!

Ty allt som är fött av Gud, det övervinner världen; och detta är den seger som har övervunnit världen: vår tro.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln