_DSC9211-2.Mobilen

Nitälskan för ditt hus!

"Ty nitälskan för ditt hus har förtärt mig."  Psaltaren 69 "Ty nitälskan för ditt hus har förtärt mig." Psaltaren 69


Var finns alla ni troende som allt för länge saknat en gemenskap av Guds tillbedjan? Ni som drabbats av avtagande hänförelse och bromsad offervilja för en blasé och innehållslös gudstjänstordning. Ni som inte heller nöjer er med en Hillsong image där allt skall uttryckas på engelska. Var kommer det ifrån? Vad är det för särskilt andligt med det? Det finns finare språk. Ja, det finns språk som kan förtrampa fiendens härsmakt. Hemliga ord med ackreditiv.

Var är ni? Kom upp och ur era grottor.

Jag har begär till det jag ser på bilden här. Jag bryr mig inte om att det är två kolonner på framsidan. Det duger bra! Eller att det skulle vara en omöjlig vision att förverkliga. Där ovan skall det stå "Tabernaklet". Där inne skall det saknas andefattigdom och självexponering.

Ohh... att profeten likt på gamla testamentets tid slapp tala om någon hemsökelse. Hemsökelse, för att församla sitt folk från diasporan. Mitt inre ger anda åt min röst och min torso får liv. Mitt finger upphäver sig. För att peka. Peka ut. Utpekandet som skär det tilltagande vinddraget under nitälskan.

- Herre, ge oss vår lokal så vi kan hålla högtid åt dig i öknen! Hur länge skall du pröva vår längtan? Hur länge skall landet ligga öde? Du vår arvedel.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

  • Siri Åkesson » Att ta Guds verk i egna händer...:  ”Amen! Ledd av anden är A och O! Mose säger till folket jag går upp på berget för..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln