_DSC9211-2.Mobilen

Fyra timmar på stan

I dag blev det fyra timmar på stan. Väldigt många turister just nu där merparten av dem var italienare. Så det blev både att visa vägen hem till Gud och adresser på stan. 

Två kvinnor från Finland som jag aldrig träffat tidigare sken upp så när de såg att det var evangeliska traktater de fick i händerna. De berättade att de själv evangeliserar på samma sätt i Helsingfors. De tyckte det var uppmuntrande att möta sin motsvarighet här i Stockholm. Nu kan vi på var sitt håll finna styrka i att vi inte är ensamma, utan veta om varandra och att det finns fler som går ut med Jesus till människorna. Det ger kraft att inte ge upp arbetet!

En svensk pastor och missionär bosatt i Valencia, i Spanien, som var hemma på semester träffade jag också, han vill nu följa arbete i Stockholm på distans. Det är också där viktigt att inte känna sig ensam i kampen för evangelium, utan att det finns flera som bär Guds verk vidare. Både hemma och borta.

Men jag har också träffat människor jag inte sett på flera decennier som förlorat sin tro på Gud. Då värdesätter man en sån här dag lite extra. Guds ord återvänder aldrig fåfängt, utan det verkar det som det sänts ut till. Vi vet aldrig när vi fått sista chansen att avgöra oss för himlen.

Nästan varje gång jag står på stan får jag tala med unga killar med muslimsk bakgrund. Det är så givande. De har svårt att förstå hur Gud kunde bli människa och låta sig dödas för vår skull. Det är först när man betonar att det är Guds djupa kärlek till oss som gjorde att Gud ville komma oss så nära - men inte bara det - utan för att frälsa oss för evigheten som människor. Religioner påbjuder så mycket man ska göra själv för att bli accepterad eller uppnå acceptans hos religioners Gud. Men Jesus kom för att göra allt för oss, istället. Det är något helt annat. Vilket kärleksbevis! Det rymmer betydligt mer av kärlek i det - för vem av religionens företrädare har offrat sitt liv för mänskligheten? Ingen utom Jesus, Guds son! Vår verklige frälsare.

Ja, det blev 750 traktater utdelade idag. Arbetet fortsätter med oförminskad styrka och jag förannonserar som vanligt någon dag innan jag går ut nästa gång.

- Guds välsignelse till er alla!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln