_DSC9211-2.Mobilen

Jesus är verksam!


Har du tänkt på att flyttfåglar flyttar två gånger om året. Två gånger! Ja, vi har oftast bilden av att de bara flyttar en gång, påtagligt oroliga i sin gåslever, och det är när hösten kommer de drar härifrån. Så delar vi in deras liv. De som rastlöst brukar samlas på fält och invid stränder. Ingen vet vad det är som genererar startskottet. Plötsligt flyger de unisont bara iväg. Men de flyttar tillbaka också. För att bygga bo och samlas igen. En levande bild.

Mina vänner! Det kommer en ny besökelsetid. Det kommer en ny besökelsetid! Det kommer en ny besökelsetid!!  Ja, den Helige Ande talar så övermäktigt om detta. Han ökar på och höjer sin röst i frågan att jag nästan går sönder. Jag kan bara pantsätta "min egen kredit ovärdighet" i förtroende inför min samtid för saken. 

Jag har nu i flera år talat om en biograflokal i Stockholm som ett uttryck för en samlingspunkt dit människor kan finna en fristad och möjlighet att få möta Jesus. Gud vare lov! Vet du!? Gud kan skicka så mycket Swishpengar genom främmande telefonnummer att appen fullständigt kraschar för banken - om så vore. Gud har så många vägar han kan arbeta på att vi inte behöver bekymra oss om finansiering. Herren är en otrolig regissör när det gäller att förvandla vatten till vin, hav till torr havsbotten, förvandla murar till stenbelagda gator och till att vara ett värn i nöden. Han har bevisat i historien att han aldrig går att överträffa i allmakt. Det är så han bevisar sin styrka.

Jag leker med tanken likt ett barn i söndagsskolan som fått höra för mycket om Guds väldiga gärningar. Där Herren gör någon biografägare så trött på sin hemsökta lokal att han bara lämnar den ifrån sig. Ta den!  Eller under ordnade former: Den här ska ni ha! Här är nycklarna. Gud har skrivit på potentaters väggar förut. Gud vare lov! Och gett riket åt någon annan. Guds tider är inte alla tider. Men den är nu! Vi får överlämna med stor spänning på vilken väg och metod Herren väljer. Det är en fullständig förtröstan i det. Det är hans verk!

Den Helige Ande lämnar mig ingen ro i denna fråga. Och det är som att vi snart närmar oss. Jag väntar inte på Jesus omedelbara ankomst. Det finns för mycket kvar att göra ännu, innan han får komma! Så mycket ogjort. Skulle Fadern be Sonen om att nu hämta hem bruden är jag rädd för att han skulle insistera; "Men, ske inte min vilja, utan din! " Mänskligheten närmar sig djuren i sin framlevnad. En degenererad mänsklighet som är på väg att gå förlorad. Den måste räddas. Räddas de som räddas kan! "Och de som var redo gick in "...

Jag borde för länge sedan gett upp i frågan. Och hade säkert gjort det i mitt naturliga. Men Gud har något i beredskap som kommer att medföra att var och en som Herren kallar kommer att få glömma sig själv i en fullständigt uppslukande, helöverlåten tjänst för Jesus. Fråga de mest framgångsrika i världen vad det är som är livets tjusning. Att bli uppslukad av något! Det är ett genomgående tema under många synonymer. Makt, ära och rikedom. Mänskliga ledstjärnor. Men det handlar alltid om att uppslukas av något. Att vara 100 % verksam för något. I vårt fall för Jesus med hans oerhörda inneboende kärlek för andra människors frälsning. För syndare!!

Jag får sluta. Igen. Och för denna gång. Jag vet inte mer än vad jag skriver men är så förvissad om detta. Jag skulle vilja gå så långt att säga; Herrens hand vilar tungt över mig i denna fråga. Den är blytung. Och jag kan inte förlägga det vid sidan om mig själv när Herren lagt det i mitt hjärta med glödande kol som flammar upp och gör sig så mäktigt påmint. Jag tar eld!

"Lovat vare Herren genom historien! Tack Gud för alla dina tjänare som du haft din väg med. Den största av all ynnest. Framträd, Oh, Herre i vår tid! Förgör inte den gudaktige med den ogudaktige, utan rädda oss alla intill din dag !! "

Det finns ingen anledning att tro någonting annat heller, i hans intentioner för oss alla.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln