_DSC9211-2.Mobilen

Gå ut i hela världen! 


Vid två tillfällen den senaste tiden har jag fått höra att man kan tjäna Gud på många andra sätt än att dela flyers. Det är svaren jag fått då jag träget försökt få människor att förstå att det är traktaternas tid vi är inne i. Den enkla evangelisations metodens tid. Med den kommer det att komma en rörelse bland folket. En väckelserörelse! 

Jag vet om de som doktorerat på väckelser de inte ens varit med i. De är experter på strukturerna men de levde aldrig med väckelsen. Det finns till och med de som samlas för att värma på minnena av gamla väckelser i särskilda konferenser. Det är inte där en ny väckelse skapas. Man kan aldrig reorganisera en väckelse. Den skapas när vi går ut till behovets barn. Ut med dig! Gå ensam! Gå med någon annan! Gå med flera! Gå många!! Ut med flyers till de ofrälsta och var med och höj den andliga temperaturen i din stad. Kan du spela ett instrument och sjunga? Ja, varför kan inte du vara en gatuevangelist? Du har alla förutsättningar! Lyft fram Jesus namnet. Det är något patetiskt över att samlas kring minnena av en väckelse som skedde för 50 eller 100 år sedan. Förlåt mig att jag säger så men väckelse är inget ämne för betraktelse. Ut på gatan! Det finns en korsning för var och en. Gör Jesus stor i och inför din samtid! Levandegör honom! Så startar en väckelse!

Vet du? Det kostar inget att stå på stan med flyers. Du behöver inga tillstånd. Och den lilla lappen sätter dig i omedelbar förbindelse med ofrälsta människor. Du kommer direkt inpå människor och de öppnar sig så mycket som de vill och som de finner förtroende för dig. En verkligt evangelisk metod. Men du måste överge din feghet. Sluta vårda din blyghet. Du ska inte blygas för Jesus och inför Jesus inget anseende att vårda. Bli modig. Frimodig! Du ska gå Herrens ärende som hans budbärare. Då har du mandat. Sådan är missionsbefallningen.

Jag vill säga till alla som vill förnyelse; Följ mitt råd. Gå ut på stan med Jesus och dela flyers. Var målmedveten. Inte resultatstyrd. Den Helige Ande kom för att ge kraft till att bli ett Herrens vittne. Inte bara för din egen salighets skull. Säg aldrig att man kan tjäna Gud på många sätt. Du lurar bara dig själv. Men aldrig den Helige Ande.

På torsdag kommer jag att stå några timmar i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan med Jesus. Vetskapen om att Jesus går med mig gör hela tillvaron där ute till en gudstjänst. Man blir uppbackad av den Helige Ande och känner Guds välbehag över det. Bara den vetskapen är motiv nog. Sedan får Herren sända de människor i ens väg som han kallar. Men om ingen rör sig bland människor kan inte Herren verka. Han skickar ju inte behovets barn som inbrottstjuvar till din bostad för att du ska tala livets ord till dem. Eller hur? Däremot är det bibliskt att hamna i fängelse för att vinna andra. Har du tänkt på det? Läs Apostlagärningarna så får du se. Guds vägar är inte våra vägar! 

Upp! Ut! Du har ett mandat. Bli min efterföljare.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln