_DSC9211-2.Mobilen

JESUS frälsar för evigheten!


En man, 84 år gammal, kom emot mig med sin röda rullator. Nedböjd, skröplig och långsamt gåendes. Jag tänkte för ett ögonblick: - Är det någon idè att ge honom en flyers om JESUS? - Kan han läsa, ser han bra? Jag gav honom ändå en traktat och han stannade upp och läste. Jag gensköt honom under tiden och frågade med mild röst: - Har du tagit emot JESUS i ditt liv? - Inte helt, svarade han.

Mannen hade tre canceroperationer bakom sig och all behandling var nu avslutad. Hans dagar var räknade. I övrigt en klar äldre man.

Jag förklarade för mannen att vi alla är syndare. För så är det. Det kan vi aldrig undanhålla människorna kunskapen om. Det är synden som skiljer oss från Gud i tiden och för evigheten. Det var därför JESUS kom och behövde dö för oss. 

Jag sa: - JESUS står utanför ditt hjärtas dörr och klappar för att du ska släppa in honom. JESUS skulle kunna öppna ditt hjärtas dörr från utsidan, om han så vill, men han gör inte det. Det måste du göra. Men från din insida. Det är en tröskel och det att en kamp att genomföra det, men du behöver bara tro av ditt hjärta och nämna JESUS. Då möter han med dig i din uppriktighet. Mannen tittade på mig och sa med sin vokabulär: - Än har jag inte sagt emot dig...

Jag frågade honom, då jag märkte att han hade en längtan efter JESUS i det jag sa, om jag fick be för honom. Det är inte så lätt för människor mitt på gatan att tycka att det är bekvämt att få förbön, men jag frågade ändå. Han avböjde det men så tillade han: Så här långt har jag ändå inte sagt emot dig... - JESUS, denne  man är ju mogen att ta emot dig till frälsning, tänkte jag.

Jag berättade vidare om rövarna på korset för honom. Hur den ene av dem vädjade till JESUS: - Tänk på mig när du kommer till ditt paradis. JESUS gensvarade direkt; - Redan idag ska du vara med mig i paradiset! Mannen framför mig kände till alltsammans men lyssnade noga och jag upplevde att exemplet var valt av den Helige Ande. (Mannens bekännelse jag hade framför mig var ju av samma försiktighet som rövarens.) - Du har mycket värme och den är äkta, jag känner det, sa mannen och fyllde i: - Och så här långt har jag inte sagt emot dig...

Han var redo att ta emot JESUS i sitt liv. - Jag kan inte jag hjälpa dig med det, sa jag till honom. Du måste be själv med egna ord. Jag kan bara vägleda dig, sa jag. Så här långt har jag inte sagt emot dig..., svarade mannen igen. Vad betydde det? Ja, det betydde att han ville att JESUS i denna hans situation skulle tänka på honom i paradiset, så klart. I överförd mening. Förstår du? Alla rop är inte högljudda. Han ropade i sin stilla nöd och på sitt sätt. Evangelisten förnam det!

Innan vi skildes åt sa jag att vi kommer förmodligen aldrig mer att träffas här i tiden. Han nickade. Han förstod sin situation mycket väl. - Men jag kan gå bort idag och du kan leva till i morgon, sa jag med den förvissningen om att ingen har några garantier för morgondagen. - Men idag är frälsningens dag! Se till att du släpper in JESUS i ditt hjärta medans tid är genom att vända dig till honom. Han kommer att möta dig! Mannen tittade på mig igen svarade och sa: - Ja, än så länge har jag inte sagt emot dig...

Gode Gud!

Mina vänner! Vi skildes åt. Vi kommer att mötas hos Gud en dag. Vet du vad den märkta mannen sa, som på intet vis var senil, när han gick och mina ögon tårades: - Du har gjort min dag. Då förstår du hur nära Guds rike han var. Han kommer att ta steget in i gemenskap med JESUS!! Var så säker.

Det sista jag sa till honom när han gick var: Jag önskar se dig hemma hos JESUS en dag när vi båda kommit dit. Då repeterade han igen: Än så länge har jag inte sagt emot dig och hans ögon tårades. Gode Gud! Ja, vad ska man säga? JESUS rör vid människor och skörden får vi bevittna en dag i evigheten. 

Jag har så mycket att berätta men det ryms inte här. Allt kan heller inte återberättas och bör inte sägas. En evangelist måste äga integritet och förtroende. Men mannen som jag här så utförligt berättat om låter jag vara anonym. Han har bara några få dagar kvar här i jordelivet och har för länge sedan stängt ned webben. Vi kommer att mötas hos Gud en dag. Det är jag övertygad om! Tack JESUS!

Jag stod där ute mellan 10.30 till 16.50 och kommer så fort jag kan att evangelisera vidare. Det är här vi ska vinna själar! På gatan där Gud låtit en dörr stå öppen. Ingen kan stänga den!

Denne man skulle aldrig kunna hitta till slutna gemenskaper eller kyrkor. De har ju bara mottagningar på söndagar. Och då som oftast musikkonserter med rökmaskiner och artisteriskrän. Det är inte bröd för människor! Livet är mycket allvarligare än så. 

"Tack JESUS för denne man som jag skrivit om här. Tack att du rört vid honom och att han ska få välkomnas av dig, nu när hans liv snart är till ända. Tack att du sammanförde honom med mig idag. Tack för ditt fina samarbete med mig i din gärning, JESUS. Tack för den Helige Andes suveränitet. Tack, JESUS! "

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln