_DSC9211-2.Mobilen

Närheten till JESUS!

"Ty likasom en mans gördel sluter sig tätt omkring hans länder, så lät jag hela Israels hus och hela Juda hus sluta sig till mig, säger HERREN, på det att de skulle vara mitt folk och bliva mig till berömmelse, lov och ära; men de ville icke höra."
( Jeremia. 13.)

Mitt inre brinner så för att få beställa en ny omgång med traktater om JESUS. Han vill ut till människorna! Kan du förstå något liknande? Och jag inväntar otåligt på ett erbjudande från tryckeriet. Då slår jag till med en upplaga som aldrig förr. Det är då oerhört vad den helige Ande är på i denna sak. Men en lördagkväll klockan 22.00 går det inte att uträtta så mycket i evangelisation. Jag klagar inte över det men upplever intensiteten. Denna m a k t  p å l i g g a n d e kallelse. 

Det står helt klart för mig att jag framdeles kommer att lyfta fram och trycka på synden som det allt överhängande och problematiska för människan. Kyrkorna idag talar inte om synden. Guds ord fördömer synden i köttet. Den enskilda människan måste räddas!! Vår kultur har indoktrinerat oss att det är människan som blir kränkt av predikan. Så är det inte. Det är synden i henne som vill leva kvar ostört! Därför blir heller inte människor befriade. Vi går likt katten runt gröten och får i bästa fall oförlösta konvertiter och proselyter till vår verksamhet. Guds ord har alltid samvetena på sin sida. Därför kan vi frimodigt proklamera Guds ord. Lovat vare Gud för hans outsägliga gåva. Den Helige Ande är starkare än den ande som är i världen. Så är det fortfarande!

Ja, jag känner mig sjuk som bruden i Höga visan som hade gått och lagt sig. En hand hade nått in genom luckan i dörren och rört vid henne! Doften av honom gjorde henne berusad. Så är det att vara rörd av Gud, kallad av JESUS och sänd av den Helige Ande. Bruden i Höga visan gick upp - trots att hon hade gått till sängs och hon letade genom hela staden efter sin vän.

Den första kärleken är kvalitativ. Den går inte att förhindra. Den är en fin bild på JESUS kärlek till oss. "Trofast är han som kallar, han ska också utföra sitt verk." Vilket verk?

Hans verk!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln