_DSC9211-2.Mobilen

Ett dagsverk för Guds rike!

Gamlabrogatan-Drottninggatan där jag brukar evangelisera. Gamlabrogatan-Drottninggatan där jag brukar evangelisera.


Det blev en välsignad dag på stan idag! Mellan kl.10.00 -15.30 stod jag i korsningen och fick delat ut 750 flyers. Det är ofattbart många människor och äntligen fick man något gjort. Ja, jag nådde flera än de flesta når från en kyrkbänk under hela sin livstid. Ära till Gud!

Ja, det kommer att bli riktiga maratonpass i evangeli tjänst också framöver, som Reinhard Bonnke förutsa rätt igenom TV rutan till mig, innan Gud tog hem honom. Jag skäms inte över att säga det. Han fick ju rätt. Det underlättar också att inte behöva bläddra flyers med tumvantarna på i kylan, nu när det är varmare ute. Det går nästan inte.

Det blev många, många fina samtal idag. Tre killar i tonåren med muslimsk bakgrund fick var sin traktat och hajade till då läste om JESUS på flyersen. "JESUS var en profet ", visste de redan. "Det räcker inte.", replikerade jag. Profeter kan inte frälsa oss. JESUS är vår frälsare. Pojkarna var från Syrien, Irak och Marocko.

Det har varit i Marocko en hel sommar i min ungdom. Jag bodde bland marockaner i överklassen och fick inblick i marockansk kultur och levnad. En av killarna var också så passande från Marocko så han kunde intyga när de andra två frågade om det jag beskrev stämde. Jag beskrev Id EL-Kebir som jag upplevt på nära håll och om hur jag blev väl bemött i Medinan i staden Fez då vi gästade en äldre man där och hur han skvätte rosenvatten på oss när vi skulle lämna hans hus. Mina berättelser och erfarenheter kom mycket väl till pass och öppnade upp pojkarnas sinnen. 

Kunskapen de fick om att Gud har offrat ett offer för oss människor, en gång för alla - genom JESUS Kristus död och uppståndelse - lyssnade de till. Deras religiösa kunskap var så ett med dem att de kunde relatera till hur stort det påståendet var. Gud ska röra vid deras hjärtan! JESUS vill frälsa dem! Den helige Ande är den store strategen. Han vet att leda människor rätt.

Ja, det finns så mycket annat jag skulle kunna berätta om av samtal, intryck och upplevelser från detta missionsfält. Men det får räcka så länge. Allt kan inte sägas eller nedtecknas.

Gud är god och han vill göra sin vilja känd bland människorna! Ärendet hastar och på den här sidan av den verksamhet jag står i så förstår jag att skriften pekar ut "de fega". De ska stå utanför! Inte bara de otuktiga. JESUS har begränsat evangelisation till de troende. Han skickar inte änglarna för den uppgiften, utan människor. Om vi då fegar ut... ja, det blir då en enorm förnekelse. Bli uppfylld med den helige Ande och res på dig! Staden är full av gatukorsningar. 

Om du ska vänta tills du blir en perfekt gatuevangelist då får du vänta förgäves. Då kommer du aldrig iväg.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln