_DSC9211-2.Mobilen

HERREN kallar också på dig!

"De övervunno honom i kraft av Lammets blod och i kraft av sitt vittnesbörds ord: de älskade icke så sitt liv, att de drogo sig undan döden." (Uppenbarelseboken 12:11)

Vare sig det handlar om träning inför ett lopp eller en helt avgörande tävling så finns det ett moment av triumf vid en målgång och en seger. Så är det inom många områden. Segerns glädje. Den munvige njuter polemikens sötma då hans argument överträffat motståndaren i logik och konsekvens under retorik och med tankens skärpa. Den mest snabbtänkte blir den bäst slagfärdige i kombinationen. Vinnaren i tyngdlyftning kan glädjas åt att stången vägde 100 gram mer än motståndarens - trots att båda lyfte flera hundra kilo var. Det är vinnarens aura. Man vann. Man övervann motståndaren. Och man segrade.

Människan har ett eget ansvar för sitt liv och att vinna det. Då handlar det inte om att vinna över en annan människa. Då står du ensam i ditt gem. Många går evigt förlorade för att de skyller på en annan människa. Så förödande tragiskt. Och så enormt självbedrägligt. 

Att vinna sitt liv till skillnad ifrån att vinna hela världen lägger JESUS i vågskålen. Illustrationen är enorm och kan inte överbjudas. "Vad hjälper det en människa? ", inskärper han. Men vi fortsätter att vara engagerade i att vinna små fördelar i världen för en bekvämligare vistelse under en kort tid. Vi tappade bort JESUS undervisning sett ur det eviga perspektivet. Här är vår själ farligt hotad.

Skriftställaren av den här bloggen har en tendens att rikta udden mot de redan kristna och på bekostnad av de av naturen redan förtappade. Jag kommer ständigt tillbaka till att mana de troende. De som somnat. De som gett upp. De som plottrar bort sig under en pågående akt. De som blivit bittra och obrukbara för Guds rike. 

Vet du om att Johannes skriver om de som övervann djävulen med sitt vittnesbörds ord? Det är något oerhört! I kraft av sitt vittnesbörds ord. Det finns kraft i det. Tydligen. Du kanske inte märker av det men det är kraft i ditt vittnesbörd!

I tre år...ja, det låter som Paulus ord nedtecknade av Lukas i Apostlagärningarna... Han som natt och dag hade undervisat de kristna. Men i tre år har jag manat på de kristna att resa sig upp ur alla tänkbara passiviseringar. Du förstår; kan man förmera sig då är väldigt mycket vunnet. Det finns ett enormt arbete där ute bland människorna, bland de som du förväntas vinna för evigheten. Avsaknad av strukturer är ingen ursäkt för passivitet. Nej! Tvärtom. De är uttryck för gyllene tider under pionjärskap. De är mycket mer stimulerande än verksamhetsformer som stelnat och som går sin gilla gång. Hör du att jag ropar på dig! Tänk om det är den Helige Andes rop på dig!? Det är allvarligt.

Att vinna över djävulen i sitt eget liv är en storjublande seger! Ja, jag skriver ihop de två orden som ett enda superlativ. Stor och jublande, säger dig uttrycken något? Men storjublande - då är det verkligen fest! Var lägger du betoningen i ordet? I storjublande? Han som är besegrad av Lammets blod. Det är det första och största. Djävulen gör sina räder men blir ständigt påkommen som en mytoman. Denne åklagare. "Hur har du inte fallit, du morgonstjärna.

Vet du inte hur du ska hitta en tjänst för Gud, min vän? Då kan jag hjälpa dig med det. Jag är vidöppen att lära ut så långt jag har erfarenhet. Du måste bara vilja, våga och verkställa. Du kommer att leva under ett välsignat flöde från himlen. Och du kommer att upptäcka ett mycket spännande liv med Gud du aldrig kan få på annat sätt. Tro mig. 

Jag inbjuder dig att vara med och kan inte överge dig. Herren kallar på många att förändra sin tillvaro ifråga om perspektivet. Det eviga. Det handlar inte om att "lämna allt och sälja allt" och gå upp i rök eller inträda i ett existentiellt vakuum. Det kan det också göra uppvisar historien men "Om den goda viljan är för handen ", säger skriften, "då är den välbehaglig med de tillgångar den har och bedöms ej efter vad den inte har." Du har fått allt. Ge något av din fritid. Ge av ditt vittnesbörd. Ge det åt HERREN i ett själavinnande.

Det är ett offer JESUS har behag till. Pröva honom, så ska du få se!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln