_DSC9211-2.Mobilen

Väckelser


Just nu pågår det ett bönemöte på Asbury universitetet i USA. Man startade upp bönen den 8 februari och det har inte avslutats än. Människor kommer och går och "elden" har tagit sig. Så viktigt att inte försmå "den lilla begynnelsen", dvs det som ser obetydligt ut. Bönemötet i Asbury är verkligen en motsats till alla effekter som kyrkorna hän ger sig åt idag. Rökmaskiner och ljuseffekter. Det är inte via inventarier och rekvisita vi möter JESUS. Utan genom hjärtats tro.

Här en bild från Göteborg på tidigt 1970-tal. En fri församling. Det är min pappa som var en av de drivande bröderna där, till vänster i bild. Jag kan se att man sitter på tältbänkar fastän det är inomhus. Av mötesbesökarnas klädsel att döma så är det vinter. Inte bara det. Det verkade också vara kallt i rummet. De äldre sitter med ytterkläderna på. Ändå kom man tillsammans. Jag kan räkna till ett tjugotal på bilden. Merparten är hemma hos Gud idag. En historisk bild med eviga värden. Gudsmänniskor behöver inga hjälpmedel för att må bra i gudstjänstlivet. Tvärtom. Herrens härlighet är dem nog!

Pionjärarbete sker alltid under enkla förhållanden och genom bristfälliga människor. Det är också väckelsens kännetecken att man hungrar efter andliga realiteter. Jag har märkt det i evangelisationen på Gamlabrogatan att människors hunger ökar efter varje tillfälle vi möts. Hungern mättas inte, så sett. Det är ett väckelsens tecken! Hungern ökar efter JESUS !! Han vill mätta den.

I dag kontaktade Mimmi mig som jag fick döpa i Sickla sjö. Jag blev verkligen glad. Den som man döpt blir man i sina böner särskilt mån om. Jag berättade för henne att jag tror på dop i sommar igen. Mimmi är bevarad i tron och kommer att bli med när det blir dop. Det här är så stort!

"Där Herrens ande är, där är frihet!"

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln