_DSC9211-2.Mobilen

På plats i Thailand


Jag befinner mig just nu i Thailand. Men vart jag än far, hur fort jag än åker eller hur länge jag än sover, så bär jag med mig visionen om ett evangelisations center i Stockholm. Det har sina rötter i denna skrift, kan man säga, som jag alltid har med mig i ett exemplar och lägger i hotellens gästbibliotek utomlands, dit jag kommer. Du vet; när man finner glädjen i Gud över att göra om än de minsta av uppgifter, då skapar det välsignelser som är obeskrivliga. Att veta att man gör en sak Gud vill ha utfört. Förklara det den som kan! Boken kom först ut i en tjockare version på svenska men finns nu också på engelska i reviderad version.

Boken handlar om en Nordafrikans märkliga vägar fram till ett hotell i Stockholm på 1970-talen där han, för att göra en lång historia kort, blev frälst och en verkligt evangeliserande kristen. Nu har han under många år haft TV sändningar utöver hela den muslimska världen. Tala om en nyckelperson. Och låt mig få genskjuta alla andra beskrivningar; Tänk vad Gud kan göra för och igenom en enda människa! Det sätter alla verksamhetsmaskinerier i andra hand - vare sig de är kritiserade eller bejublade. Ett Guds verk ska ju vara hans.

Ja, jag fick denna tanke för många år sedan att ta med ett exemplar av boken till varje land jag kommer. Det ligger mycket i det. Min vision har sina rötter till denna tid. Men de växer inte bakåt utan framåt. Inte bara det. Det är ett utmärkt exempel på vad ett evangelisationscenter kan resultera i till inspiration också för andra.

Ett av världens största kryssningsfartyg som Royal Caribbean seglar runt jorden med, har också en av böckerna i sitt fartygs bibliotek, då jag reste med dem för några år sedan. De kryssar mellan Honduras - Mexico - Miami och Bahamas öar. 

I förrgår la jag ut detta exemplar i hotellreceptionens bibliotek här i Phuket och idag hade någon tagit den. Det är ett vittnesbörd för synliga som osynliga. Boken rymmer broder Moses livshistoria. Min spontana tanke när jag läste den för många år sedan var att den är ren och sant skriven. Det finns ingen bitterhet eller annat som tidens tand kan infektera en historisk redovisning med. Eller personliga småsintheter. Boken finns nu spridda på ett tjugotal platser på detta sätt.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln