_DSC9211-2.Mobilen

Vad, jag, älskar dig JESUS!

När jag var helt ung var närradion en ny företeelse i etern och bland föreningar och frikyrkosamfund. Kyrkorna kunde köpa sig sändningstid och programmen gick rakt in i hemmen utan något kyrkobesök. Det var nytt och stort då. Vi satt ofta hela nätter och hade direktsändningar över Stockholm närradio. Jag minns särskilt och oförglömligt en nattsändning där sången arrangerades med växelvis körsång av männen och sedan av kvinnorna. Det var T. B Barratts sång vi sjöng: "Bring blott bud till vaert ett görne. Skynd dig dagen är nu när, snart vill himlens skyer revne, Jesus selv vill vare där." För den som var med då finns sången inristad kvar i själen, för evig tid. Det var en himmelsk närvaro och ingen ville sluta sjunga. Ja, sången sjunger än!

Nu är merparten av de som sjöng där hemma hos Gud och blicken riktas alltmer dit upp. Det är en svindlande tanke. Snart ska vi återses! Då ska vi fortsätta där vi slutade tillsammans. Tack Jesus! Men tills dess fortsätter vi kampen för andra människors frälsning och sångerna finns kvar. Sjung dem! Sjung där du är och höj den andliga temperaturen. Ingen annan kan göra det för dig.

Tyvärr finns det ingen inspelning som kunde levereras här men jag hittade denna fina inriktning på det allt centrala - Jesus! på You tube. Den räcker långt. JESUS som uppfyller ALLT i alla. Han som frågade Petrus så innerligt en gång: Älskar du mig? Ja, Herre, du vet att jag har dig kär. Det får vi stämma in i. 

Om vi inte hörs innan dess, så Gott Nytt År!! Nästa år ska bli ett starkare och segervissare år för Guds rike!! Jesus har också flyttat hem till Gud men han manar gott för oss, står det, och han poängterade att det var nyttigt för oss att han gick bort så att han kunde sända Hjälparen till oss. Den Helige Ande! Han är underbar. Han är alltid närvarande. Så mycket som vi vill. Bli uppfylld av honom, den Helige Ande.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln