_DSC9211-2.Mobilen

Råd av Finney

Likt en kniv som används hela tiden men som återkommande måste vässas, får vi gå till skriften, Guds ord. Ja, all skrift som är ingiven av Gud är nyttig till undervisning. Vi behöver vässas.

Jag vill påminna om några meningar här av Charley G Finney en väckelsens bärare i förfluten tid. Jag tror att vi alla i någon utsträckning kan ta till oss ett gott råd av honom till ett mer brinnande andligt liv. Andligt liv som har sina förutsättningar i efterföljelsen. Vi äger allt i Jesus men vad hjälper det att ropa Herre, Herre om vi inte är i samklang med Gud?  "Inte skall var och en som säger 'Herre, Herre' till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja."  (Matteus 7:21)

" Du måste vaka i bönen. Du måste ha blicken öppen och se, om Gud ger välsignelsen, när du ber om den. Människor ber, men ser ej efter om bönen besvaras. Var även rädd för att bedröva den helige Ande. Bekänn och överge dina synder. Gud ska aldrig leda dig som en av sina förtrogna och föra dig in i lönnligheter, om du ej bekänner och överger dina synder. Inte alltid bekänna men aldrig överge, utan bekänna och överge på samma gång. Gottgör, när du gjort något orätt. Du kan ej vänta att först få bönens ande och sedan ångra. Du kan ej komma igenom så. Kristna som är stolta och oböjliga och söker rättfärdiga sig själva, kunna aldrig förmå Gud att bli boende hos dem. "

 
- Charles G Finney - Ur boken:  Andliga väckelser


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln