_DSC9211-2.Mobilen

Då lät Gud en fördjupning öppna sig!

"När han nu kom till Lehi, skriade filistéerna och sprungo emot honom. Då kom HERRENS Ande över honom, och tågen omkring hans armar blevo såsom lintrådar, när de antändas av eld, och banden likasom smälte bort ifrån hans händer. Och han fick fatt i en åsnekäke som ännu var frisk; och han räckte ut sin hand och tog den, och med den slog han ihjäl tusen män. Sedan sade Simson: »Med åsnekäken slog jag en skara, ja, två; med åsnekäken slog jag tusen man.» När han hade sagt detta, kastade han käken ifrån sig. Och man kallade den platsen Ramat-Lehi. Men då han därefter blev mycket törstig, ropade han till HERREN och sade: »Du själv har genom din tjänare givit denna stora seger; och nu måste jag dö av törst, och så falla i de oomskurnas hand!» Då lät Gud fördjupningen i Lehi öppna sig, och därur gick ut vatten, så att han kunde dricka; och hans ande kom tillbaka, och han fick liv igen. Därav kallades källan Den ropandes källa i Lehi, såsom den heter ännu i dag. Och han var domare i Israel under filistéernas tid, i tjugu år."    ( Domarboken 15 )

Dagens text är över Simson. "Skriande filisteer... Herrens ande kom över honom... Tågen kring hans armar blev som lintrådar antända av eld... Åsnekäken... Som ännu var frisk... Ramat-Lehi... Blev törstig... Ropade till Herren... Då lät Gud en fördjupning i Lehi öppna sig."

Då lät Gud en fördjupning i Lehi öppna sig!"...

Mina vänner! Det är detta det handlar om. En fördjupning. En fördjupning i Lehi. En lokal där vi kan vara tillsammans och röva från djävulen vad han tagit från Gud. Vi behöver en fördjupning i en byggnad i gatuplan! Förlåt att jag är så enkelspårig och översätter hebreiskan efter eget tycke. Men jag profeterar, ju. Visionen dyker upp när jag minst anar det och bryr sig inte om det är rätt eller fel, efter andras tycke. Det är bara så överväldigande. Men är det inte det som det handlar om? Att finna en källa med vatten, en oas, dit människor kan komma för att möta Gud för första och andra gången?! Och för den slutgiltiga gången!

Varje mening i denna Simsons liv är en predikan i sig och jag vet inte vad Gud vill säga. Bara att han vill! Den helige Ande har budskap som står på kö - i Gud - som han vill föda fram. Lovat vare Simsons Gud att han återkommer som förr med kraft och med sin härlighet. Den som väntar på Herrens härlighet, ska få se den. Den kan du inte stå emot!

Kanske får vi gå och längta och hungra en tid till. Då är det Guds syfte. Förlåt mig, men jag är förlorad i denna vision. Övertrycket är något alldeles enormt och jag är frisk för övrigt. Läs meningen här nedan. Griper den dig inte? Den är ju något alldeles oerhörd! Jag fastnar redan vid första ordet : Då!... Gud hade en historik bakom det som skedde och full kontroll över situationen. "Då lääääät Gud "... Amen! en fördjupning öppna sig. Halleluja!! i Lehi."

"Då lät Gud fördjupningen i Lehi öppna sig, och därur gick ut vatten, så att han kunde dricka; och hans ande kom tillbaka, och han fick liv igen."

Nu profeterar jag! För detta kommer att ske. Detta kommer att ske! Det är så överväldigande. För hur släcker man en brand i tilltagande?! Säg mig? "Herrens ande började verka på Simson." Det mest outgrundliga predikoutkast i hela skriften. Började verka... började... verka... Stavas inte det med ä? Värka! "Herrens ande började värka på Simson." Du ser att jag ropar nu.

Ohhh...vad det värker fram, Guds verk. Verk och värk. Gud ska bevisa sin allmakt. Håll i dig och kom ihåg att jag sagt dig det. 

Gud ska se till att få fatt i en frisk käke så evangelium kan få bli predikat med makt och myndighet. Det vi mesta av allt saknar. Genom den helige Ande som verkar/värkar fram böner likt; "Bröder, vad skola vi göra? "

Sela.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln