_DSC9211-2.Mobilen

Biograferna töms på folk!


Idag går Sveriges biograf ägarförbund ut och beklagar det låga intresse för biograferna. Pandemin slog hårt mot branschen och den har inte återhämtat sig efter covid-19. Ingen blir gladare än jag! Men Gud är inte beroende av statistik. Inte för ett ögonblick. Tvärtom! Han har förmågan till mirakler utanför mänskliga manèr då han själv får framstå som undrens Gud. Men visst är det glädjande att många biografer går konkurser till mötes. Förståndet blir tillfredsställt och räknar både med Gud och en ledig lokal. En ska bli ett Guds hus för människor i Stockholm!

Häromdagen fick jag höra att en äldre man gått bort som jag kände. Ja, åtminstone kände till. Han blev frälst från sitt missbruk i unga år på 1970-talet men återföll och avslutade så sitt liv i misär. Gode Gud! En del människor behöver dygnet runt hjälp. Det erbjuder oss inte kyrkan. Det behövs en plats dit människor kan komma med sin nöd och få stöd. Där Jesus finns och den helige Andes närvaro ruvar över verksamheten. 

Jag besökte en av de största kyrkorna här i Stockholm för ett tag sedan och blev riktigt beklämd. Jag har skrivit om det tidigare. Där bjöd man in till frälsning och förbön efter predikan men man bad alla i kyrksalen blunda så att den enskilde som ville komma fram till förbön inte skulle behöva skämmas, när man avgjorde sig för Jesus. Det här ger inte den helige Ande sin sanktion till. Den helige Ande förhärligar alltid Jesus och inte vår fåfänga. Jesus namnet skall hållas högt och det är inte skamligt att lämna sitt liv åt Jesus. Tvärtom! 

Idag larmas det också om att gängkriminaliteten nu är i nivå med den som New York uppvisar. En kuslig utveckling där också New Yorks brottslighet ökar. Den unga generationen är vilsen och finner inga svar på lösningar i tiden. De många omvälvningarna i tiden liknar i mycket 1970-talen med sin miljörörelse och brytningar i samlevnadsformerna. Och krigen. Världen blir aldrig bättre. Den försämras.

På förmiddagen idag var jag inne på Gamlabrogatan / Drottninggatan med mina traktater. Jesus är svaret till ung och gammal! Jesu är svaret för vår morgondag då allt fler kommer att bli desorienterade i livet. All-helgona-helgen verkar skruva upp tempot. Alla "att-göra-listor" upptar människornas sinnen. En troende kvinna stannade ändå upp och frågade efter min samfundstillhörighet. En stående fråga. Men jag fick ropa efter henne att inte släppa taget om Jesus. Något ville jag ge också henne. Kanske kan det hjälpa framöver vid livets händelser då hon står ensam i sina livs stormar. Guds ord återvänder aldrig fåfängt!

Sluta spika på ditt hus och din egen panel in absurdum. Huset kommer du att få lämna i alla fall. Till och med kung Salomo fick lämna kvar sina hus. Du får inte ens med dig ditt hårvax! Och nagelförlängningen förutan! Var med och samla skatter för himlen, istället. Jesus kommer snart! Det är att vinna andra människor för Gud. Det är uppdraget. Bli besjälad av att än en gång få vara med och låta dig uppbyggas till ett tempel åt Gud. "När tiden är inne sänder Gud en biograf." Då är visionen befruktad. Hur och under vilka former det skall gå till, vet jag inte.

En företags entreprenör frågade en innovatör om hon var en visionär eller bara en drömmare. Jag tänkte då på Josef, Jakobs son, han som drömde drömmar. Var han en visionär eller en drömmare? Han var en drömmare.

Men Gud var visionären bakom drömmarna.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln