_DSC9211-2.Mobilen

Tidsläget!

Medan svensk massmedia letar svaghetstecken i det ryska samhället och i den ryska militära rekryteringen, så är det trots allt så att Ryssland just nu rekryterar det dubbla antalet av soldater som man initialt satte in i kriget mot Ukraina. 300.000 soldater! Det finns också uppgifter om att det dekret som Vladimir Putin signerat skulle gömma på en mobilisering av inte mindre än en miljon soldater. Att då belysa förekomsten av enskilda dissidenter eller enskilda förluster vid fronten är verkligen missvisande i sammanhanget. Det här är en upptrappning som bara inte får underskattas!

Soldater är utrustade med vapen. Det ligger i sakens natur. Massmedia målar gärna upp en bild av en rysk militär som saknar modern utrustning. Som lider förluster. Som trycks tillbaka. Här haltar beskrivningarna mot den förödelse ryssarna verkligen visat upp. Det motstånd västmakterna har kunnat uppbringa förtar inte på något vis den förstörelsekraft Ryssland äger. Det handlar möjligen mer om kvantiteter än modern utrustning. Men vad hjälper det när förstörelsen blir total? Det här är ingen tävling i teknik! Arsenalen står inte heller ensidigt i proportion till motiveringen till att vilja strida som massmedia likt en besvärjelse så ensidigt invaggar oss i. I krig måste en angripare bemötas. Låt oss inte luras: krig är krig och det breder ut sig!

Jag är rädd och befarar att Ryssland mycket väl har planer på ett två fronts krig. Det skulle göra situationen än värre. För Ryssland handlar det om dess forna jag, dess självbild och framtida existens. Här är man av historien ideologiskt motiverad. En självspegling som står över och värderas högre om än i ondska.

Kriget i Ukraina har gått in i en helt annan fas nu och jag är rädd för att den kommer att eskalera till ytterligare ett land. Det är inte troligt att Ryssland skulle sätta in ytterligare 300.000 soldater bara i Ukraina - än mindre sätta in en miljon soldater där. Då handlar det om något mera. Västvärlden lät sig luras sist av utfästelser om militära övningar med en hälften så stor armè. Nu har Ryssland allt att vinna. Eller förlora. 

Detta är en otäck upptrappning men Gud har allt i sin hand! 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Nina » - Kom till Jesus! förvandlas!:  ”Томми ты молодец. Приятно видеть открытого человека. Который способен делать доб..”

  • Upp 13:17 » Tio tusen flyers!:  ”Amen! Halleluja! Glädje i Herren är vår starkhet. Och glädje följer i spåren nä..”

  • Ester » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt i..”

  • Upp 13:17 » Gensvar till Daniel Alm :  ”Dessa samfundspåvar saknar insikt vilket bevisas av dem själva iom att de gått i..”

  • Leif Backman » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Sanningen biter när den träffar. En rättmätig fråga till Daniel Alm, och många p..”

Bloggarkiv

Etikettmoln