_DSC9211-2.Mobilen

I fädernas spår

Gamlabrogatan. Här har många nåtts med evangelium. Ett pågående arbetsfält. Gamlabrogatan. Här har många nåtts med evangelium. Ett pågående arbetsfält.


I dag blev det fyra timmar i korsningen med evangelium. Duggregnet gjorde traktaterna blöta. Fem hundra blev nådda. Det blev många fina samtal. Korta som långa.

Flera jag talat med på stan är troende men inte döpta. De äger en gudsrelation men behöver avgöra sig. Tydligt avgöra sig i dopet. Det är ett stadigt bönämne nu att de ska vilja ge sina liv till Jesus fullt ut och följa honom i dopets grav.

En man bekände sig vara grekisk ortodox kristen. Han berättade att de har ikoner som man ber via eller till. Men varför krångla till det? Jesus är mer levande och närmare dig än du tror, svarade jag honom. Jesus lever och möts i en relation. I bön. Om en man har en hustru eller har en vän så talar man väl inte till  henne via en gammal bild som statiskt ska föreställa henne eller någon annan... du skulle närmast göra henne sårad ståendes bredvid dig. Jesus finns, tala med honom innerligt och direkt i bön. Materialisera inte Gud i trä och sten. Till slut blir antikvärdet högre än Gud själv och relationen blir till mystik.

Mannen såg ut att ha fattat poängen. Varför krångla till det.

Men mest grep det mig då en kvinna korsade min väg och ville ha en flyers. Jesus älskar dig , sa jag. Hon blev överrumplad och svarade; Gör han ? Ja, det gör han verkligen, svarade jag. Ja, jag känner nog det, svarade hon ärligt. Där fick jag vattna en gudsrelation som inte var uttalad men som nu blev mer påtaglig. 

Inte alla vill. En man gensvarade med emfas: Jag vill inte bli välsignad! Usch!! Ja, många brottas med de andliga frågorna så det nästan ligger utanpå kroppen på dem. Guds kärlek ska smälta ner dem och ge dem längtan. Det är många gånger de likgiltiga som är mest långt borta ifrån Herren - trots att Herren inte är långt borta från någon enda av oss.

En annan man fick beskedet; Jesus älskar dig! Han söker dig! Dessa klyschor!, gensvarade mannen. Det säger ni jämt!  Ja, men det finns inget annat sätt att säga det på än att Jesus älskar dig! Det fångar hela saken. Mannen blev tyst och fick svaret med sig och gick vidare.

Nu vill jag framdeles be för Arne som jag vet vill följa Jesus. Han har kommit till mig många gånger på stan. Ibland måste det till ett trossteg. Att ge Jesus ett kärleksbevis. Och att förlägga det beviset genom att begrava den gamla människan i dopets grav. Det finns inget större på frälsningens väg.

Arbetet fortsätter till Jesu ära.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln