_DSC9211-2.Mobilen

Bönesvar!

En kvinna som för en tid sedan ville att jag skulle sända henne en böneduk berättar för mig idag att blodproppen i hjärnan, som hennes son bar på, lösts upp oförklarligt. Vi tackar Gud för det. Kvinnan tillskriver själv ett Herrens ingripande som lösningen på sjukdomsbilden. Gud är god! Din tro har hjälp dig.

Bön och förbön är ett verkligen stort ämne i Guds rike. Tänk att det står att Jesus beder för oss. Det gjorde han för Petrus - trots att han gick vid hans sida här i livet. Nu sitter Jesus på Guds högra sida och manar gott för oss, står det. Ja, jag vill tro att maningarna är mer av befallande art under dikret som går ut, än om en vädjan om en förändring av olika slag likt från en hjälplöses vädjan. Jesus har all makt !! I himmelen och på jord. Vi som ofta sänder iväg våra böner först innan vi ska lägga oss på kvällen då vi varit upptagna med allt annat i livet under dagen och skickar iväg en "felanmälan" till Gud över våra liv innan nästa dag inträder och vår verksamhets butik stänger för dan. Bön som kan te sig orkeslös. Bön som är något så mycket mer! Bön är ett mäktigt vapen som kan förändra förhållanden. Men det står ingen tidsaspekt angiven likt en prislapp på uppdraget. "Bed så skall du få ", står det i skriften. Då är det så. Uthållig bön!

Jag frågade en verklig bönemänniska en gång hur hon visste att just hennes bön konkret nådde Gud. Ja, jag var inte full av otro. Inte så. Men jag ville få en inblick i något jag kanske inte kände till. Då sa hon mycket klart och tydligt; "Bönen liksom biter, sa hon. Den tar. Det är som att den läggs av framför Herrens fötter och han tar hand om den. Likt en tyngd som lättar. Men att bedja är inte tungt. Det är lätt. " Så sa Lisa som är några år över hundra idag och som är så välsignad i denna lilla kropp hon bär upp att hon fortfarande är i livet. Hennes jordliv som är bara en sekund emot den härlighet som kommer att uppenbaras i och över henne inom kort. Då är den långa restiden hem till Gud för länge sedan glömd. Jag önskar att jag kunde få se hennes inträde i himlen. Hon som hade förmågan att skina som solen själv när man träffade henne. När hon höjde sin arm i bön snett utåt, ja, då drog de lägre rankade demonerna sin kos obefallt. När hon ropade till Herren blev atmosfären full av Hans närvaro. Och hon blev full av profetia. Hennes ord blev då till en lykta på mörklagd stig för någon. Bönemänniskor, människor med dignitet.

Gud vare lov för mannen som blev fri ifrån blodproppen! Gud är verksam i bön. All ära till Jesus. 

" Bed så skall du få, sök så skall du finna, klappa på och det ska öppnas, ja det skall öppnas för dig! "


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Stina » Inställd evangelisation:  ”Frid Thommy! Ber för dej att du snart blot frisk och fit for fight!”

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln