_DSC9211-2.Mobilen

Ett arbete åt Gud

"Ty likasom regnet och snön faller ifrån himmelen och icke vänder tillbaka dit igen, förrän det har vattnat jorden och gjort den fruktsam och bärande, så att den giver säd till att så och bröd till att äta, så skall det ock vara med ordet som utgår ur min mun; det skall icke vända tillbaka till mig fåfängt utan att hava verkat, vad jag vill, och utfört det, vartill jag hade sänt ut det. Ty med glädje skolen I draga ut, och i frid skolen I föras åstad. Bergen och höjderna skola brista ut i jubel, där I gån fram, och alla träd på marken skola klappa i händerna.
( Jesaja 55 )

Att sprida evangelium är det mest sällsynta du kan företa dig i våra dagar. Det kan finnas ett inre motstånd som måste övervinnas för det. Det kan bara övervinnas genom förnyelse. Sedan finns det ett yttre motstånd och här får saker och ting liv. 

Men för den som kommer iväg och ut ska få uppleva hur "träden klappar i händerna." "Bergen och höjderna ska jubla", står det. Jag delar Jesaja upplevelse. På Gamla brogatan finns inga träd och inga berg men likväl når mig upplevelsen. Det är verkligen sant. Ja, om ingen annan går med dig i ditt arbete för Gud så vet att omvärlden följer dig. En märklig konklusion. Den vet att du är på rätt väg. Och den helige Ande inneboendes i dig bekräftar det. 

Ett annat mycket viktig sakförhållande är att ordet aldrig vänder tillbaka fåfängt. Men det står inte att det återvänder tillbaka till oss. Det står att det inte återvänder fåfängt till Gud. Resultatet ska alltså inte ur ett framgångs perspektiv noteras av budbärarna. Utan av Gud. Det ger uppdraget en helt annan karaktär. Vi behöver alltså inte vara resultatstyrda. Resultatet sköter Gud om som har full överblick. Han uppmanar oss bara att göra det som på oss ankommer - att bära ut hans ord.

Vi kan så veta att Guds ord alltid medför någonting inför Gud. Alltid. All tid. Det sätter budbärarens upplevelser och återkopplingar på arbetet åt sidan. Det är ett Guds verk. Och det oerhörda är... om inga skördemän går ut då kommer heller inte Guds rike att kunna utbreda sig. Det är åtminstone så långt beskrivet ett faktum.

Res på dig och börja evangelisera.

Hela din tillvaro kommer att bli välsignad!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

  • Siri Åkesson » Att ta Guds verk i egna händer...:  ”Amen! Ledd av anden är A och O! Mose säger till folket jag går upp på berget för..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln