_DSC9211-2.Mobilen

Med full förvissning!

Häromdagen då jag gick till Willys för att handla med sången "Utan din nåd " över Youtube kanalen i mina öronsnäckor, så styrde enheten osökt över till en predikan över Haggai bok. Jag blev så uppmuntrad! En predikan om de återförda från Babel. Då kom Guds ande över mig. Ja, jag kan ju naturligtvis strunta i att berätta om det här. Det gör varken till eller från. Men så var det. Jag började tala i tungor och grät i hemlighet av gripenhet. Eller rättare sagt - du som är mer erfaren i Andens rike; det var inte jag som talade i tungor. Det var starkare än så. Tungotalet tog över och levde sitt eget liv. Under hänryckning. Jag var tvungen att gå några extra förströdda varv därinne i varuhuset av förkrosselse. Jag gick planlöst omkring där bland torrvaror, bananer, toapapper och annat. Ögonen tårades och behövde torka upp innan mötet med kassörskan. 

Där sa Gud till mig; "Det kommer en stor förändring för detta land. Det kommer att komma en stor nöd över Sverige. Och mitt folk kommer att få välja lokal! De kommer att få välja. På den dagen ni kommer att få välja lokal då skall ni få erfara att jag är Gud." Jag blev så glad! 

Ja, ni som följt mig här på bloggen vet att jag är outtröttligt inriktad på att det ska finnas ett offentligt vardagsrum för Guds fria folk i Stockholms City. Och det kommer det att finnas! Men ingen ungdomsklubb från Australien med kristna förtecken. Gud är inte åldersfixerad. Förnyelse handlar inte om att bete sig som en tjugoåring när man är fyrtio-femtio-sextio år. Heligheten ligger inte i stilen. Gud är helig!

Men ska detta realiseras då måste det till stora förändringar i vårt land och i vår huvudstad. Det är nästan omöjligt för en förening, ens, att ta över en biograf. Kostnadsläget gör det omöjligt. För Gud är inget omöjligt!! Det måste också framför allt till en hunger bland människorna. Det kommer. Det kommer!

Ja, visionen går i takt med behoven och med tiden. Jag gläder mig till den dagen och vill gärna delge dig detta hopp! Jag vet vad ett evangeliskt center har för betydelse. Tro mig. Och du kan inte få mig på bättre tankar. Behoven kommer att bli stora. Då räcker det inte att samlas i hemmen. Dessa resignationens domäner. Nej, ned från övre salen till nedre våningen. Där ute rör sig människorna!

När jag står på stan med mina traktater är det många kristna som kommer och vill få mig med i deras sällskap. De har naturligtvis alla goda intentioner. Men jag vill inte förlägga min gudsrelation till en ungdomskultur likt Hillsong. Eller en katolsk pingstkyrka. Hur länge varar trenderna? Jag hungrar efter helig Gud! Jag struntar i karismatik och rökmaskiner. Jag vill känna Herrens närvaro. Den har en mycket högre attraktionsförmåga. Antikrist kommer vara mycket karismatisk. Om vi följder karismatiker kan vi hamna fel. Nej, det duger inte! Herren är inte yta. Han är substans, tyngd. Han är frid med under och övertryck.

Ja, jag tror att framdeles så kommer hungern efter Herren att vara så stor att begreppet väckelse blir den miljö som vi helt plötsligt står mitt uppe i. Vi kommer inte ens att ha slutat be om väckelse innan tanken slår oss... "Men det är ju väckelse!" Nöden kommer att bana väg för den.

"Men kom då, nordanvind, och blås bort alla trender, all polityr och imagear! Blås rent i din lustgård Herre, så att det kan börja växa på nytt."

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

  • Siri Åkesson » Att ta Guds verk i egna händer...:  ”Amen! Ledd av anden är A och O! Mose säger till folket jag går upp på berget för..”

Bloggarkiv

Etikettmoln