_DSC9211-2.Mobilen

Döden - den främste evangelisten

Copyright Foto Thommy Jakobsson Copyright Foto Thommy Jakobsson


"Du död, var är din seger? Du död, var är din udd? Dödens udd är synden, och syndens makt kommer av lagen. Men Gud vare tack, som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus." 1Kor. 15:55-57

Döden går inte att upphäva. Det är mänsklighetens största utmaning samtidigt som människan dödar varandra mer än någonsin. Helt obegripligt. Ja, nu skenar den röda hästen som Uppenbarelseboken skriver om. Dessa hästar som släpps lös genom tidsåldrarna och vill väcka de troende över tidsläget. En skenande häst.

Döden kom in i världen genom synden. Det var Guds sätt att stänga inne synden på jorden och inte låta den följa med in i evigheten. Därför förkortades också människans levnadsdagar. Vem skulle stå ut på denna jord i 900 år med all ondska och möda? Evigheten dit vi alla är på väg har två utvägar - försoning med Gud eller till ett evigt straff. Det kommer vi aldrig ifrån. Att få sin synd försonad är inget hot. Det är ett erbjudande. Och valet är varje enskild människas. 

Synden kom in i världen, i mänskligheten, genom de första människorna. Det kan vi möjligen förebrå dem samtidigt som vi inte kan få det ogjort. Men vi har alla fått ett erbjudande av Gud genom Jesus offer för oss, där Gud offrade sin egen son Jesus - frivilligt - för att lösa syndaproblemet. Kan du tänka dig ett större offer eller problem lösning? Proportionerna är ju hisnande. Gud själv tar straffet på sig och vill bara ha ett erkännande för det. Så uppstår en Guds kontakt och synden tillräknas inte den människan någonsin mer. Relationen med Jesus som är ett nytt liv med Gud!

Döden är den främste evangelisten, skulle jag vilja säga. Vid dödsbäddar så är allvaret så stort för varje människa, att den kunskap man har om Jesus, den sätts på prov! Den sätts på prov. Och jag är övertygad om att de flesta överlåtelser till Jesus - de sker där - om man hinner. Det är inte säkert. Kontakten med Gud genom att anropa Jesus kräver ett viljebeslut och ett närmande. Svårare är det inte. I perspektivet - ju fortare desto bättre. Hör du! Jag ropar.

En evangelist ska så budskapet i alla väder. Det är alltid meningsfullt att vittna om Jesus! Resultatet kanske aldrig blir synliggjort här i tiden men människor får med sig kunskapen om Herren och dit vi inte når där kan den helige Ande väcka våra vittnesbörd till liv i människors minnen. Det är ingen manipulation. Det handlar om vägledning där resenären på livets resa kan veckla upp kartan för en säker utgång ur detta liv och att nå rätt destination.

"Du död, var är din seger? " Så skriver Paulus. Ja, främst för att Jesus banade en väg för oss till Gud. Men också för att det är den främste evangelisten. Den ställer människan mot väggen att göra upp med Gud innan det är för sent. Här vill jag skriva Halleluja! Jag gör det även om det inte är särskilt upplysande eller akademiskt. Det är ett uttryck för en uppbyggd själ, en salighet över samma faktum.

Inom kort ska jag ensam ställa mig och dela ut mina flygblad i korsningen Gamlabrogatan/Drottninggatan. Jag längtar alltid dit ut. Och du som fått en sådan traktat; du är evigt älskad av Gud! Gå i bön till honom med ditt liv. Han kommer att möta dig då du släpper in honom i ditt hjärta. Hjärtat som är sätet för vår kärlek. Det är samma organ som du älskar dina nära och kära. Kärleken sitter inte i huvudet mekaniskt efterlevt genom instruktioner. Ingen läser en manual för att hjälpa sina nära och kära. Det gör man av bara farten om kärlek finns. Sitter kärleken i huvudet då blir det bara religion. Ingen älskar sina barn av rationella skäl. Och inget barn älskar sina föräldrar för att man lärt sig det. Nej, kärleken sköter det själv och vill uttrycka sig - där den finns! 

Kärleken till Jesus då du släppt in honom i ditt liv.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln