_DSC9211-2.Mobilen

Nu mönstras vi!

Finland går med eller utan Sverige sin väg mot en medlemsansökan i Nato. Det är ofrånkomligt så. Finland är tändhatten i vårt närområde. Finlands 1300 kilometer långa gräns mot Ryssland kan inte hållas. Men det är inte den finska gränsen som är i fokus för Ryssland. Det är Östersjön. Militärstrategiskt handlar det om en buffertzon EU/Nato och den ryska gränsen emellan men också tillgången till haven. Svarta havets Krim. Östersjöns Gotland. 

Den svenska riksdagen kommer att kunna hålla Natofrågan borta från valrörelsen. Åtminstone kommer inget beslut om Nato medlemskap att färdigställas i närtid. 

Men det hjälper inte oss! Finland drar med oss. 

Vad har detta med en kristen blogg att göra? Väldigt mycket! Det här är mycket en lekmans slutsatser utifrån de politiska rörelserna klädda i ett säkerhets perspektiv. Men de övergripande rörelserna har en andlig förklaring som vi finner i det profetiska ordet - Guds ord.

Norden skakas! Och mycket av det som varit en förfärlig dygd i våra länder kommer att tryckas tillbaka. Syndens oerhörda framfart i humanistisk skepnad kommer att hejdas. Det blir vår långsiktiga räddning som folk. Jag ser hur nöden blir den väckarklocka som får folksjälen att vakna. Skakas. 

Här kallas de kristna ut med evangelium. Gör dig redo att möta människorna i deras nöd med vägvisning till Jesus! Mat och filtar är bra men har inget evigt perspektiv eller värde.

Du är omedelbart kallad till mönstring! Ta vara på det givna tillfället. Detta är inget psykologiskt ögonblick. Det är en ödesfråga för vårt land. En väckelsesignal! 

Den dagen du hör om ryska soldater på Gotländsk mark, då får detta ord sin uppfyllelse. 

Gör dig redo. Var verksam. Vaka och bed! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Märta » Arbetet i Guds rike:  ”Instämmer helt och fullt med Backman "Tack för din klarsyn och tydliga analys!"”

  • Leif Backman » Arbetet i Guds rike:  ”Guds ord är skarpt och klart. Svart är svart och vitt är vitt. Grått blir det nä..”

  • Märta » Nyhemsveckan:  ”Forts. Pingstledaren Alm tycks sakna orientering i Skriften såväl som i den andl..”

  • Märta » Nyhemsveckan:  ”I sin slutplädering skjuter han skarpt, pingstledaren. Det tragikomiska är att h..”

  • Leif Backman » Nyhemsveckan:  ”Bibeln säger; "Hur kan en blind leda en blind?" Ärkebiskopen har under sin ämbet..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln