_DSC9211-2.Mobilen

Vittnesbördet om Jesus!

I dag blev det fyra timmar med evangelium. Det är så befriande - speciellt nu när det bara är dystra besked vart man än rör sig, även om vi inte på något vis ska förringa det allvarliga tidsläget. 

Ja, människor som normalt frågar om jag kommer från Jehovas vittnen undrade idag om det var kommunist propaganda. Det pågående kriget ligger överst i människornas sinnen.

Det blev några mycket värdefulla samtal idag. Särskilt vill jag framhålla en man från Azerbajdzjan. Han kunde svenska mer än väl och det var så givande när han lyssnade. Det finns ett moment i förkunnelse och vittnesbörd när mottagaren börjar lyssna aktivt. Då sker något. Det är då den helige Ande verkar! 

En annan man frågade var jag kom ifrån. Vilken kyrka? Ja, det är ständigt återkommande. Och det slår aldrig fel när jag uppger att det är på eget initiativ jag står där i gatukorsningen - då uppstår ett förtroende och gardet sänker sin lans hos de jag möter. Jag vill bara berätta om Jesus. Mannen svarade att han hade gått ur Svenska kyrkan. En ickefråga för mig. Men när jag berättade om Jesus sa han att "det finns något här inne" och pekade på sin hjärttrakt. "Ohh...det är din Gudslängtan", sa jag. "Gud längtar efter att du ska öppna ditt hjärta för honom!" "Det är det som du känner av." Gudslängtan som är tvåsidig. Människans längtan efter Gud. Och Guds längtan efter en människa.

Ja, det blev femhundra flygblad utdelade och därmed lika många människor jag fick möta med evangelium. 

Gud är god! Han som sände sin son och som blev människa. Han som vet hur vi har det som människor. Honom får vi gå till Gud med allt!

Så snart som möjligt vill jag gå ut med mina flygblad igen. Bed för Ukraina! Bed för vårt land, om Guds beskydd.

Det behöver vi göra mer än någonsin.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy Jakobsson » Jesus !:  ”Ja, den är underbar, Stina. Jag har haft den flertalet gånger här på bloggen. Ko..”

  • Stina » Jesus !:  ”Stämmer helt in i vad du säger! Var tvungen sjunga sången för mej själv. Men Pel..”

  • Helene » Jesus Revolution:  ”Hej! Jag kommer gärna till Stockholm vid tillfälle. Väntar in tills Herren har b..”

  • Siri » Jesus Revolution:  ”Jesus is the revolution for the people!”

  • Thommy » Mannen med vilddjursklor:  ”Ja, det är det bestående intrycket också jag har av den museiintendent som förev..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln