_DSC9211-2.Mobilen

Ett väl förberett krig

Just nu går tankarna till befolkning i regionerna Donetsk och Luhansk i Ukraina, till folket i stort. Ryssland som uppges delat ut 700.000 ryska pass, likt man delar ut flygblad på stan. Som om folktillhörigheten bara var ett dokument. Nu förflyttas de som tagit emot passen in på rysk mark för att rädda dem undan kriget, sägs det. Så intas Ukrainas östra delar. Ett krig passutfärdaren själv initierat. Så cyniskt. Det är ett hårt och prövat folkslag på båda sidor. Den upptrappning som nu sker är nu inne i en fas där krigspropagandan tagit över verkligheten och vi vet inte vad som är sanning längre. Uppgifter i kväll gör gällande att det är upp till 190.000 ryska soldater runt Ukraina. Vi ser vart det bär hän. Diplomatin har inte avvärjt konflikten. Den har istället gjort den möjlig, för under tiden mobiliserar Ryssland oavbrutet. Och Ukraina förses med mera vapen. Det kommer att bli en ohygglig slakt.

Jag vet inte hur många morgnar vi vaknat och läst samma nyhet uttalat av den amerikanska presidenten om att inom några dagar kommer ett fullskaligt anfall att ske. USA och EU som för länge sedan skulle kunnat ha lagt ekonomiska sanktioner mot Ryssland som ett verksamt motdrag. Men det gör man inte. Då drabbas vi ekonomiskt. Och då stänger Ryssland av gasen till Europa. Vi är för beroende. Man biter inte den hand som föder en.

Må Gud se till det ukrainska folket! Må Gud i sin nåd se också till oss. Vi som tränar på krig med Natostyrkor i neutralitetens namn. Det finns riktig krigskapacitet utanför övningsområdet. I Arktis spänner  Ryssland musklerna och genomför militära övningar samtidigt som hela Ukraina är omringat av trupper. Turkiet som har en av världens mest tränade armèer är vänligt sinnade mot Ukraina. De har visat sig nog så oberoende trots att de är ett Nato land. Turkiet som för några år sedan utan tvekan sköt ned ett ryskt jaktplan över turkiskt territorium. En förlupen kula, en missriktad missil kan slå lätt leda till något ännu farligare i omkringliggande länder, där Nato militariserar och Turkiet befinner sig på andra sidan Svarta havet. Knappt hade pandemin lagt sig så fick vi en ny farsot. Krig.

Vi i Sverige lever farligt. Mycket farligt! Och de som tycker jag är alarmistisk kan få det repeterat om vad Sveriges utrikesminister som har att lugna och trygga folket sa härom dagen vid den årliga utrikesdeklarationen; Väpnat angrepp på Sverige kan inte uteslutas! Vad säger hon? Hon talar om angrepp. Och hon talar om ett väpnat angrepp. Det är att referera till starka diplomatiska ord där samsyn och koncensus brukar råda i fredstid.

"Gud hjälp dem som inte kan fly mitt i vintern då marken är fast och militärtanks hinner upp dem. Det som fick enheten att nå precis så långt att också någon till blev drabbad. Hjälp oss som vänt dig ryggen som folkslag att vakna upp i tid och inte arrogant leka med livet, det liv du gav oss. Hjälp alla kristna som blivit ljumma och väck dem! De som ägnar sig åt skoskav i en bigott tillvaro och under ett allmänt missnöje. "

"Beskydda oss och bevara oss mot det som vi kan slippa. Styrk oss att genomgå det vi måste igenom gå. Så som du har talat." 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln