_DSC9211-2.Mobilen

Inte heller jag fördömer dig

"Då förde de skriftlärda och fariseerna dit en kvinna som hade blivit gripen för äktenskapsbrott. De ställde henne i mitten och sade: "Mästare, den här kvinnan greps på bar gärning när hon begick äktenskapsbrott. I lagen har Mose befallt oss att stena sådana. Vad säger då du?" Detta sade de för att pröva honom och få något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och började skriva med fingret på marken. När de fortsatte fråga honom, reste han sig och sade: "Den av er som är utan synd kan kasta första stenen på henne." Sedan böjde han sig ner igen och skrev på marken. När de hörde detta började de gå därifrån en efter en, de äldste först. Han blev lämnad ensam kvar med kvinnan som stod där. Jesus reste sig upp och sade till henne: "Kvinna, var är de? Har ingen dömt dig?" Hon svarade: "Nej, Herre." Då sade Jesus: "Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda nu inte mer! "  Johannes 8.

Jesus kom för att frälsa oss från synden. När synden - som har makt att bedra oss - är ett faktum så går det inte att ha gärningen ogjord. Gärningen som är ett uttryck för synden. Ett brott. En överträdelse.

Kvinnan var fördömd. Det hade omgivningen hjälpt henne med. Och hennes samvete. Jesus säger; "Inte heller jag fördömer dig." Det är frälsande ord i det. Jesus frigav henne efter att räddat henne från sin omgivnings stening med orden; Gå, och synda nu inte mer! Det är förlåtelse i de orden. Det är upprättelse i de orden.

Så glömmer Jesus vår synd i förfluten tid. Och renar oss i nutid. Han som tog straffet på sig erbjuder oss sin befrielse men uppmanar oss att inte synda mer. Det är följdriktigt. Han som älskar oss med en evig kärlek.

Ta emot dina synder förlåtelse du också, min vän. Pröva Jesus och överlämna ditt syndaliv till honom i bön. Han hör bön! Han befriar dig från ett ont samvete som plågar din varelse. Det har med synden att göra. Då ska du få uppleva en befrielse som gör dig nyskapad. Bibeln kallar det för att vinna sin själs frälsning. Sedan får du följa Jesus i dopet och begrava ditt gamla liv. 

Det var därför Jesus kom och dog för oss, för att bana en väg för oss till himlen. 


- Gud välsigne dig! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln