_DSC9211-2.Mobilen

Man sjunger i paradiset


En sång håller på att sjungas. Oavbrutet. Ljudet av den kommer mycket långt härifrån. Den ljuder inte från jorden. För härifrån hör jag den inte. Men därifrån. Orden och melodin gör gemensam sak med varandra. De minner om en frigjordhet från synd, ångest och rädslan. Det är den frigivnes melodi. Den frigjordes. Den sjunges av de i paradiset och tonerna når mig. De som sjunger, sjöng den under sin jordetid. Sången de minns. Strax är vi där! 
    
Djupt i synd jag sjunken var, Långt ifrån fridfull strand. Med en ofrälst själ det bar, Längre åstad från land. Men mitt nödrop hörde han. Som över havet rår`. Han ur djupet lyfte mig, Nu frälst jag står.

Kör: /:Han frälste mig. Han frälste mig. Då allting hopplöst var, Jesus frälste mig - Hallelu-uj-ja!:/

Han mitt hjärtas tillflykt är, Honom jag allt förtror, Och hans kärlek stor och rik, Nu i mitt hjärta bor, Nåden, fri och hög och djup, Fyller min lösta själ. Trogen vill jag honom bli, Som allt gjort väl.

Sorgsna själ, ännu är hopp, Jesus förstår dig, han. Ömt och milt från syndens grav, Han dig upplyfta kan. Ty hans makt är gränslöst stor, Samma från dag till dag. Böljan stillas på hans ord, hans nåd mottag!

/:Love lifted me:/  When nothing else could help, love lifted me:/

                    -  James Rowe - Howard E. Smith - övers. O.Witt  -


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln