_DSC9211-2.Mobilen

Herren behöver den!


Ikväll när jag gick förbi Folkoperan på Hornsgatan här i Stockholm så tänkte jag ett steg längre än lärjungarnas proklamation i Guds ord: "Herren behöver den." (...) De bevingade meningarna som lite grann "ber om lov". Nej, jag gick utanför ramen i tro! Den är Herrens!  "Befall din väg åt Herren. Och förtrösta på honom. Han skall gör det." , står det.  (Psaltaren 37:5) Då gjorde jag så. När ska det bibelordet annars användas? Detta är ju omöjligt utan tro.  

Jag har aldrig varit inne i denna byggnad men den kunde gott vara representativ och behöver bara ett nytt lokalnamn ovanför kolonnerna: "Tabernaklet".  Ja, det kan också vara i guldets färg. Det vore snyggt även om det är av noll betydelse. Jag bara utmanar hela tanken.

"Herre!

När tiden är inne då vill jag stå väntande och ivrigt arbetande för ditt verk och ber dig svara på min bön. Det behövs hjälp från dig! För jag har hört om dig att du förmår ALLT! Och jag har också läst; "Att allt förmår den som tror! Jag tror! Men jag saknar den tro i min samtid där man ivrar för ditt verk, Herre! Jag vet att du inte är beroende av människors förmågor. Men att du gärna vill visa din härlighet där förutsättningar ges. Hjälp att kunna härbärgera din härlighet, Herre! Så länge du inte kommer tillbaka vill vi vara verksamma, oh Jesus! 

- Ja, kom du nordanvind och blås på ditt folk som sover. Ja, kom du sunnanvind och förkunna Kristi väldoft!"


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

  • Siri Åkesson » Att ta Guds verk i egna händer...:  ”Amen! Ledd av anden är A och O! Mose säger till folket jag går upp på berget för..”

  • RoseMarie Asraf Ftedriksson » Allahelgoween:  ”Jesus svarade den unge mannen: "Låt de (andligt) döda begrava sina döda. Kom du ..”

Bloggarkiv

Etikettmoln