_DSC9211-2.Mobilen

Herren behöver den!


Ikväll när jag gick förbi Folkoperan på Hornsgatan här i Stockholm så tänkte jag ett steg längre än lärjungarnas proklamation i Guds ord: "Herren behöver den." (...) De bevingade meningarna som lite grann "ber om lov". Nej, jag gick utanför ramen i tro! Den är Herrens!  "Befall din väg åt Herren. Och förtrösta på honom. Han skall gör det." , står det.  (Psaltaren 37:5) Då gjorde jag så. När ska det bibelordet annars användas? Detta är ju omöjligt utan tro.  

Jag har aldrig varit inne i denna byggnad men den kunde gott vara representativ och behöver bara ett nytt lokalnamn ovanför kolonnerna: "Tabernaklet".  Ja, det kan också vara i guldets färg. Det vore snyggt även om det är av noll betydelse. Jag bara utmanar hela tanken.

"Herre!

När tiden är inne då vill jag stå väntande och ivrigt arbetande för ditt verk och ber dig svara på min bön. Det behövs hjälp från dig! För jag har hört om dig att du förmår ALLT! Och jag har också läst; "Att allt förmår den som tror! Jag tror! Men jag saknar den tro i min samtid där man ivrar för ditt verk, Herre! Jag vet att du inte är beroende av människors förmågor. Men att du gärna vill visa din härlighet där förutsättningar ges. Hjälp att kunna härbärgera din härlighet, Herre! Så länge du inte kommer tillbaka vill vi vara verksamma, oh Jesus! 

- Ja, kom du nordanvind och blås på ditt folk som sover. Ja, kom du sunnanvind och förkunna Kristi väldoft!"


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln