_DSC9211-2.Mobilen

Guds ord har framgång!


Idag kände jag behovet av att ställa mig i korsningen igen efter mitt ordinarie arbete. Likt en man med svår restless legs... eller en löpare som suttit still alldeles för länge... eller en sjöman som inte gungat på öppet hav på åratal...så höll Guds maningar mig vaken sent igår. Jag måste ut imorgon! Det kan låta märkvärdigt att berätta men så var det. Jag måste ut i korsningen med mina flyers! Jag sa till Gud att jag har ett jobb att sköta och det får bli efter det då. Jag har förpliktelser. Herren vet om våra plikter och det passade naturligtvis bra att följa maningen så fort det går. Om Herren säger gå! Då är det en dyrbar hörbarhet. Den överröstar allt!

Åhh...jag fick en och en halv timma på stan! Men det stillar inte evangelisten i mig! Trots det är jag nöjd. Säg; hur når man fram till en heltidstjänst i Guds rike under ansvar? Det vet bara Gud!! Han som gör vad honom täckes.

En liten flicka i mellanstadiet frågade mig på stan; "Vad är det där? ", när jag räckte över lappen till henne. Det handlar om Jesus, sa jag. " Ja, han har vi hört om i skolan. Han är viktig. " , upplyste hon mig. Jag gick in och förstärkte hennes uppfattning och bekännelse. Så betydelsefullt för den lilla flickan.

Två andra män stannade och undrade. De fick en snabblektion i vem Jesus är och att han söker varje människa till frälsning. De lyssnade också under stor andakt och intog en ödmjuk människas hållning i attityderna. Också det ett uttryck för ett öppet sinne under mottaglighet. En människofiskare ser sånt.

En äldre dam stannade upp. Hon trodde på Jesus men visste inte hur hon skulle bli frälst. Hon behövde hjälp och vägledning. Hon brukade be men behövde få klara besked om att ta ett trossteg och överlämna sitt liv åt Jesus. Bönen måste bli ett överlämnande till Jesus som Herre! Det är skillnad på det och att bara avverka något man vill ha löst i bön. Gud är ingen jokebox. Han är en bönhörande Gud! Och då får man invänta svaret som kommer i rätt tid. Han som frälser dig på stående fot.

Också hon fick en snabb undervisning om frälsningens väg där i eftermiddagsrusningen. Jag undervisade om att " den som tror och blir döpt, han skall vara frälst! " Det är ett överlämnande till Jesus i tro och en lydnadshandling i dopet. En lydnadshandling som egentligen blir självklar och handlar inte så mycket om disciplin som om att längta efter att genomföra det - just för att det hör till det nya livet att gå i dopet. "Den som tror och blir frälst vill bli döpt", kunde det lika gärna stå. Men det är mina ord.

Jag kan se framför mig en lång rad av dopkandidater till sommaren i Sickla strand! Vill du gå dopets väg? Vill du bli döpt? Säg till så för jag upp dig på listan. Är du än mer angelägen så slår vi upp en vak i isen till vintern. Här finns inga hinder att följa Jesus!!

Det är märkligt med Guds andes maning. Det stod utan all rimligt tvivel i natt att jag behövde gå ut i korsningen. Herren vet om mina tider och kan boka in mig i min "fritidsevangelisation". Jag känner igen hans manings röst.

Jag läster just nu Gary Wilkersons  biografi om sin pappa, David Wilkerson och de uppoffringar han var med om. Åhh...jag är inte i närheten! Inte på ett långt när!!

Jag ska sammanfatta några rader i nästa blogg som Gary redogör för på sida 112 i boken. En man som brann för det Gud kallade honom till, så ska du få se hur Guds dragningskraft kan inta en människa fullständigt.

Gud välsigna dig som fick ta emot en traktat idag på stan! Det var ingen slump. Jesus älskar dig som du är och vill upprätta ditt liv till att bli något helt och fullt, med hans frid i ditt inre.

Vill du bli döpt till Kristus, så är det bara att kontakta mig! Har man kommit så långt att man vill följa Jesus, då är dopet inget hinder utan en banad väg.

Jag annonserar alltid på denna blogg dagarna innan jag går ut i korsningen Gamlabrogatan/Drottninggatan. Där hittar du mig.

Gud välsigna dig! 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln