_DSC9211-2.Mobilen

Varför tvekar du?

"Och nu, vad väntar du på? Res dig och låt dig döpas och tvättas ren från dina synder och åkalla hans namn." Apostlagärningarna 22:16.

Dagens text riktar sig uppfodrande till de tveksamma. De som vet om vägen med Jesus men som ändå dröjer. Varför tvekar du?

Detta brottstycke är hämtat ur Paulus liv men det rymmer samma princip för oss. Paulus frälsning var inget undantag. Så är det inte heller för dig och mig. Paulus tjänst och uppgift var speciell men hans nödvändiga omvändelse från sitt gamla liv det kunde han inte undgå. Detsamma gäller för dig och mig.

"Låt döpa dig och tvättas ren från synder och åkalla Herrens namn !"

Har du åkallat Herrens namn? Har du stannat upp i ditt tidigare förfelade liv och överlämnat det åt Herren - ja, då är dopets väg också din väg. Tänk att denna enkla procedur ska vara så svår att ta beslut i. Jesus som det strömmar kärlek ifrån, han som möter oss och ger oss av sitt liv och sin frid, när han inbjuder oss till dop - ja, då backar vi. Varför då? Det är en faktisk begravning över ditt syndaliv. Inte vill du väl släpa runt på det? Begrav det!

Det är märkligt. Vi som eftersträvar renlighet till kroppen flera gånger om dagen, vi som fått lärt oss att tvätta händerna så infernaliskt frekvent denna pandemi - inför dopet - då skriften säger att det är ett renande bad från våra synder - då tvekar vi! Det borde vara kö till dopgraven.

Dopets vatten är inget vigvatten i den bemärkelsen att själva översköljningen frälsar. Du måste ha en relation till Jesus. Det är där det sitter. Är han levande för dig - ja, då övervinner du alla hinder och går i dopets grav. Sådan är kärleken!

Bara det faktum att det bjuder på så mycket motstånd inom en människa och utom en människa, det faktum att många kan brottas i åratal kring dopfrågan, det talar för att frågan är laddad och hör till frälsningens väg. Stå upp! Låt döpa dig! Gör upp en gång för alla med den gamla människan i dig och träd in i en ny gemenskap med Herren. Du har väl inte lämnat Jesus bakom dig inför dopfrågan? I resignation. Det vore ett förskräckligt nederlag.

Stå upp. 

Låt döpa dig!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln