_DSC9211-2.Mobilen

En plats i öknen

Göta Lejon på söder i Stockholm Göta Lejon på söder i Stockholm


Imorgon fredag bär det iväg till Gamla brogatan / Drottninggatan. Platsen för evangelisation genom flyers. Jag kommer att stå där hela dagen. Människor skall bli påminda om Jesus. Det är en enkel men betydelsefull uppgift. Att dela ut traktater och samtidigt vara tillgänglig för sökande människor - bättre kan inte evangelium presenteras.

I dag gick jag förbi Göta lejon på söder igen. Den rymmer ingen verksamhet just nu. Här anföll en man mig för en tid sedan när jag stod utanför lokalen, havande med min vision. En tiggare rusade rakt över gatan fullständigt oprovocerat. Han drev mig formligen därifrån - trots att det fanns flera på gatan. Det ser jag inte som ett nederlag men som något väldigt typiskt. Djävulen är ett rytande lejon och behöver luft för att ryta. Guds ord säger att han ryter. Det är mest oväsen. Han som i apokalypsen är rädd för "Lammet som blev slaktat ". Gud skall ha en biograf! Det vet han om. 

Någon föreställning om Piaf verkar ligga i pipeline där på Göta Lejon. Fullständigt överflödigt. Berättelsen om hennes liv klarar vi oss utan. Här borde istället människor med samma usla bakgrund som hon kunna få upprättelse och nytt liv i Gud i ett evangeliskt arbete. "En biograf förvandlad av människor som förvandlats av evangelium! "

Jag provoceras av dessa lokaler. Jag provoceras jämt, oavlåtligen och ständigt av dem. Bara tanken på dem uppfyller mig. Gud skulle haft en lokal för länge sedan och hans kringspridda folk behöver en samlingsplats. Varför? För att vinna andra!! Den helige Ande ska leda saken i hamn. "Nu är den välbehagliga tiden. Idag är frälsningens dag!"

En man kom fram till mig förra gången jag stod vid Gamla brogatan. "Du har tagit ett steg, sa han. Medan Gud har tagit sju stycken under tiden." - Amen, säger jag till det. Platsen där i korsningen kommer att vara mittpunkten tills vidare. Människor kommer med tiden att vända sig dit. Inget behöver frammanas. Gud kommer själv att leda sitt verk. Vi får gå med i hans efterföljd.

Jag pekar frimodigt rätt in mot staden i och ur mitt inre. En lokal får börja göra sig redo för annan verksamhet. - Herren behöver den!! Ja, jag ber om en Herrens ängel att bereda väg. Ett maktbud. En order. Med Guds fullmakt kan stängda dörrar öppnas. Hur ska det hanteras? Har ingen aning. Detta är inget enmansföretag under mänskliga kontrollbehov. Guds verk har aldrig gått att kontrollera med mänsklig makt. - Herren gör själv anspråk på att leda sitt verk!

Detta är min övertygelse att vi kommer att få se det förverkligat. Det som sker nu ser väldigt ringa ut. Men tron den vilar i litenheten. Det minsta av korn. Därför har litenheten inte bråttom. Litenheten. Det ringa. Det lilla kornet vet att Gud kan ge de största av växter men spekulerar inte i det. Det är inte där storheten ligger. Är säden gudomlig är det gott nog. Därför fröjdar jag mig redan i triumf. Ja, profeten hade därvid sagt; "Herren skall där bevara er ingång och er utgång. I Herrens palats, ett Tabernakel."  Sela.

I morgon skall jorden bearbetas med en liten plog, en spade. Varje traktat är ett skedtag i förtorkad jord. Så får vi likt jordbrukaren ha perspektivet levande. I slutänden får vi bärga in en skörd.

Det ligger ett outtalat gammal testamentligt ord i luften. Det är profetiskt betingat.

" Släpp mitt folk, så att de kan hålla gudstjänst åt mig i öknen! ", säger Herren.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln