_DSC9211-2.Mobilen

Hänryckt


På onsdag har jag vikt en heldag för evangelisation. Då ska tusentals flyers ut!  Det fyller mig med iver vid blotta tanken och gör mig uppdämd av kraft.

När jag delar ut mina traktater så brukar jag skynda mig så att inga bilar ska hinna åka iväg, innan de hunnit få en lapp på bilrutan. Ja, det är sant. Lite barnsligt förhållningssätt och naket beskrivet men jag känner en enorm villighet att få ut lappar till alla bilar om budskapet om Jesus. Gud har faktiskt också begränsat sig till oss människor att gå hans ärenden. Änglarna har andra uppgifter och Gud lär inte ändra den arbetsordningen. Så dröj inte mer på stegen!

Jag har satt mig i sinnet att evangelisera Stockholm tills det står en biograf för evangeliskt arbete färdig. Och jag har knappt börjat! Det har jag så stor tro för att jag till och med började skratta för mig själv när det framkom i massmedia att priserna på fastigheter gått upp istället för att kraschlanda i lägsta priser under pandemin. Ja, det är ett Guds finger! Höj priserna!! Gud kommer ändå att ordna med en lokal och sända eld på altaret - om så stenarna än är helt dränkta i vatten! Ekonomi och Herrens verk har nämligen aldrig varit kompatibla. - Men Herren är Gud och eljest ingen!!

Jag har också i min föreställningsvärld tänkt mig ett cafè i foajèn. ( Förlåt mig att jag återupprepar detta. ) Men jag sa till min fru häromsisten att vi borde skaffa en stor professionell espressomaskin så vi kan träna oss att göra gott kaffe tills det är dags. Du förstår; att se men vara en bit ifrån ett förverkligande är mer än ackumulerande. 

Jag brukar drabbas under en millesekund av tanken över vilka som kommer med i visionen. Men jag slår genast bort den tanken och den slår aldrig rot. Det kan möjligen vara ensamheten som jämt vill ha sällskap här i livet. Men den helige Ande säger mig att det är han som är personalmannen i projektet! Inte jag. - Tack Jesus!! 

Så bra att jag slipper ringa runt då och fråga om någon känner för samma sak och slipper väga människor på vågar. Jag struntar både i finansieringar och i mellanmänskliga förbindligheter. Den helige Ande får verka dessa bitar. De som kommer att vara med, de kommer att komma och vi kommer att känna igen varandra i samma vision.

- Ära vare Gud!

 

Etiketter: biograf sökes

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln