_DSC9211-2.Mobilen

F. A Boltzius - en svensk Wigglesworth eller en ärlig bedragare


I dag kom den här boken i min brevlåda. En nyskriven bok om F. A Boltzius med den något provocerande undertiteln: En svensk Wigglesworth eller en ärlig bedragare. 

Jag var till Skåre i somras och besökte museet där Boltzius levde under sin sista tid. Det är mer än välkommet att hans gärning blir känd för en ny generation.

Nu har jag inte läst boken än men om det som står i efterskriften " Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern."  Joh. 14:12-13  genomsyrar syftet med boken, då har den en uppgift att fylla. 

I dag begravdes en trofast syster efter en kort tids sjukdom. Många var vi som bad för henne. Men det var uppenbarligen inte Herrens vilja att hon skulle vara kvar. Då hade hon varit så! Nej, nu är hon i härligheten och vi väntar på den dagen då vi ska sammanstråla efter fullbordat lopp. Det sista hon bad mig om när vi träffades var att få köpa en bunt av mina flyers för att göra Jesus känd i sitt trapphus. Jag blev så rörd, Lena. Med evigheten alldeles inpå och målgången nära så sökte hon vinna människor för Gud. Ända in i slutet. - Deras gärningar ska följa dem!

Ja, en del springer korta distanser. Andra långa. En del springer fort och andra under en betydligt mer utdragen sträcka. Men det handlar om att fullborda sitt lopp. Någon får en kort arbetsdag i Herrens vingård och andra som aposteln Johannes blir upp i åren. Vår tid här är så försvinnande kort! Låt oss alla ha allt klart med Gud och med människor - så långt som på oss beror.

Medan vi väntar på vårt saliga hopps fullbordan att Jesus kommer tillbaka - låt oss göra ljusets gärningar. Fördriv mörkret med ljuset! Upprätta syndare, döp de frälsta, bed för sjuka. Låt Guds rike få bli synliggjort också i vår tid. Res dig upp ur din apati. Den kommer annars på sikt att utsläcka din tro. 

Hans ord, Jesu ord, är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.

 

Etiketter: f.a. boltzius

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln