_DSC9211-2.Mobilen

Förakt för Herrens små

Häromsisten blev jag igenkänd när jag krängde på mig en engångsmask ute på stan. Och jag hymlar inte om det. Jag bär ansiktsmask emellanåt.

Kan du tänka dig, jag fick höra vad mannen tänkte där på avstånd: "Du ber för sjuka men bär själv på munskydd. Vad är det för klen tro du har? " Ja, jag bär på munskydd just nu när det behövs och det på grund av ett bättre vetande och det till trots att det kan verka motsägande. Jag går också precis som du till doktorn, ibland.

Så här förhåller det sig. Bitterhet och förakt föder ingen till liv. Den kan överhuvudtaget inte tro någonting eller uträtta något gott. Ett munskydd kan åtminstone skydda liv. Men hos Jesus är all makt given i himmel och på jord! Den har han ensamrätten till. Det finns inget motsägelsefullt i det. Och den sanningen står evigt kvar.

Man får naturligtvis smäda mig i lönndom och mitt bruk av munskydd som troende men man får inte smäda en trons handling! Den kommer jag att fortsätta att proklamera. - Jesus helar alla sår! 

Jag är inte här för att odla historiens största frikyrkliga bitterhet och är inte personligen sårad. Men jag känner en helig vrede inför det som skedde.

Därför säger jag som Elisa sa till officeren, han som vomerade sitt förakt och sin otro över gudsmannen.

"Du ska få se det med egna ögon, men du skall inte få äta av det." 2 Kungaboken 7:2

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Siri » Imorgon i korsningen!:  ”Guds välsignelse över din dag imorgon!”

  • Stina » Herre, jag har hört om dig...:  ”Herre, lär mej att bedja som du lärde Habakuk! ❤️‍”

  • Thommy » Biograf Tellus:  ”Jag har sett de tusen, Siri! Jag har sett dom i vaket tillstånd i en syn stående..”

  • Siri » Biograf Tellus:  ”Yongi Chos mor sa en gång till honom när lokalen inte var fylld som han ville kä..”

  • Leif Backman » Mobilisering!:  ”Du lyfter fram viktiga sanningar som tyvärr hamnat i "glömskans hav" i jakten på..”

Bloggarkiv

Etikettmoln