_DSC9211-2.Mobilen

Jag framhärdarI dag blev det ingen evangelisation i city för mig. Det var omöjligt i detta väder. Min kropp är också just nu präglad på + 35 grader i Asien. Jag fryser till och med inomhus här hemma, just nu. Men det är av underordnad betydelse. Regnar det så går det inte. Man når inga människor. Ingen vill ha en blöt flyers. Men på fredag så kommer jag ut! Man har lovat uppehåll.

Gick förbi en biograf på Birger Jarlsgatan på förmiddagen i dag. Av begär. Tog denna bild. Texten på fasaden grinade illa åt mig. Det tål jag. Just därför.

Är detta en bra plats? Är Birger Jarlsgatan en bra samlingspunkt? För vilka? Jo, för alla de som i sin mån möter och senare har mött Gud. För de som behöver gemenskap och in och utlopp för ett levande kristet liv. Där unga människor som kan sjunga och tycker om att sjunga får leda sången. Där äldre kan få vara en tillgång för de unga. Dit de slagna och sargade till kropp och själ kan få hjälp. Så ska ett Guds hus vara. Tillbedjan och förkunnelse, lovsång och förbön. Vad mer kan man förvänta sig av en Gudstjänst och en uppenbarelseplats? Där ska det finnas predikan och förkunnelse som är erövrad och av Gud given. Där ska dop utövas och andens gåvor vara i bruk. Dit vill man gå så till den grad att man styr om mindre väsentliga punkter i sin almanacka. Där ska ett cafè ligga i entrèn. Det är min dröm!

Jag känner till tusen förnuftsmässiga invändningar som ligger färdiga i luften att formuleras. Rationella motsägelser till ett vansinnighetsprojekt. Jag bryr mig inte om det. Ska man göra ett upprop i frågan? Starta upp ett insamlingskonto med swishfunktion? Pengar kommer in på momangen. Nej, det har provats så många gånger förr. Att organisera efter mänsklig förmåga. 

Skulle det vara så svårt för Gud att låta en ihålighet i en fastighet få vara en återkommande samlingsplats för sina barn?! Säg mig det! Ja, säg mig det. Han som strött ut stora planeter och himlakroppar i universum utan till synes någon som helst funktion och där ingen gör anspråk på något enda hörn av dem! Skulle inte han kunna fridlysa en före detta biograf för en genuin kristen gemenskap dit människor kan få komma som de är och gå därifrån förvandlade utan krav? Jag tycker frågan är pinsam. Gud kan!  Och om Gud vill - då går han före. Jag tycker inte det är något stor sak att erövra en biosalong. Inte det minsta - även om jag vet om de stora ekonomiska anspråken som åtföljer. Det är inte mycket större och svårare än de hus vi själva bor i och vårdar ömt. Varför skall då Guds hus stå tomt och öde?

Jag vet inte varför jag hela tiden brinner för detta. Jag måste ut och arbeta med att nå människorna med mina flyers först. Det är ett långsiktigt arbete. Men jag är visionär. Det står att "en kropp beredde du åt mig ". Att "bereda" tar ibland lite tid. Detta utrymme kunde bli "en kropp", ett utrymme för Guds folk.

Jag bär inom mig en så enfaldig tro att någon till och med skulle kunna komma med nycklarna till salongen till mig på stan. - Varsågod!  Varför skulle jag inte kunna tro det? 

Två män hade tro på att föra hela Israels folk ut ur Egypten vid ett tillfälle. Det var Mose och Aron. På Guds befallning. Två stycken! Och två stycken hade tro till att föra folket in i Israels land. Det var Josua och Kaleb. Den ena var värre än den andre. Han begärde bergsbygden. Det var Kaleb. Då ska väl en före detta biosalong på sikt kunna tömmas och sedan fyllas med människor som saknar ett andligt hem? 

Bed om detta. Ha tro för detta!

 

Etiketter: biograf överlåtes

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln