_DSC9211-2.Mobilen

Min hemsida har fått en mer avskalad outfit

Min hemsida har verkligen blivit en hemsida från att ha varit på flera sidor. Nu är den ren och avskalad. Jag tror det är en stor fördel. Webbansvariga brukar annars trycka in allt de bara kan av upplysningar och annonser. Så rörigt. Enkelhet är mindre stressinbjudande bland alla webbklicken.

Jag är så glad över att kunna konstatera att jag har fått besök av över sju tusen unika läsare av mina texter.
Många av de besökarna återkommer till min hemsida. Det påvisar totalen. En del av dem får också mina bloggutskick. Men de förstagångsbesökare jag kan notera är sju tusen. - Ohh,... det är en biblisk siffra! Obadja hade gömt lika många människor undan Ahabs hus, på Elia tid. Sju tusen. Elia hade inte den blekaste aning om det. Gud, han som vet allt.

Stockholm behöver en biograf för evangeliskt arbete! En före detta teater dit behövande kan söka sig. Varför? För att den typen av lokal erbjuder förstagångsbesökaren anonymitet och så mycket gemenskap som man önskar. Det är väl en gästvänlighet som Gud skulle förespråka? Människor kan få ett möte med en barmhärtig Gud. Det är det allt väsentliga! Och därefter en varm otvungen gemenskap.

Skall man fiska människor skall man inte först skrämma bort fisken med pålagor. De behöver ett gudomligt ingripande och inget annat. Människor i nöd bör kunna slinka in, lyssna, bli drabbade och få ett nytt liv i Gud. Där bedrivs det uteslutande evangeliskt arbete och inte för många utanförskapsprojekt. De som behöver Gud är inte intresserade av verksamheter i första hand. Där samlas man istället i god tid med stigande förväntan på vad Gud skall göra i sammankomsten, långt innan utsatt tid. Där finns förkunnare med integritet som glöder inombords med ett budskap i bröstet. Några är också där i färd med att fylla på vatten i en dopgrav. Där finns tjänare med barmhärtighetens gåva i att ta sig an de hjälplösa. Där finns det bara välkomnare och inga utkastare. Sångarna kan där inte få nog i att öva och öva på sångerna. Då stiger atmosfären. Guds tron.

 Ja, i de nät som fiskaren drar upp finns många olika arter. Det skriver Hesekiel om. Räkfiske kräver sina ensidiga metoder. För den som bara söker räkor. Så tänkte inte Noa. Gud kallade på djuren att komma i långa rader och av alla de sorter. Gud kallade själv på dem. Där erbjöds nåd för de mest oanade livsväsen. De som kom de gick in.

Att komma tillsammans  för att rädda människor i nöd. Det är uppropet! Visionärt och önskvärt. Drömskt och öppenhjärtligt. Jag som själv ruvar på om jag skall börja videoinspela min förkunnelse över webben. Allt har sin tid. Ja, allt har sin tid. Och det som har haft sin tid får träda tillbaka för det som kommer.

Har du hört talas om växelbruk? En gammal agrikulturell metod. Man skulle annars som urban människa kunna tro att jorden presterar ohämmat och alltid - oavsett vad man stoppar ner i den. Men så är det inte riktigt. Jorden kan bli utarmad och trött. Då råder näringsbrist. Ohyra tar över och hotar produktionen. Därför varvade åkerbrukaren förr i tiden spannmålsodlingen med vall. En cykel på en tio - tolv år ungefär. Emellan varven lät bonden jorden få vila under ett år. Då såddes ingenting. Jorden lades i träda. Men bara för ett år! För vi dör om vi inte får föda.

Att vända om... Ett bibliskt tema. Det kan handla om att göra det gärningar man gjorde under sin första tid i evangelitjänst. Att gå från spannmålsodling till vall.

Nu är det åtminstone inte tid för landet att ligga i träda.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln