_DSC9211-2.Mobilen

Guds kärlek driver oss till kärlek för människor

"Sträva efter kärleken, men var också ivriga att få de andliga gåvorna, framför allt profetians gåva." 1 Kor. 14:1

"Kristi kärlek driver oss , för vi är övertygade om att en har dött för alla, och därför har alla dött."  2 Kor. 5:14


Två versar från två olika brev ställda till församlingen i Korint. Sträva! Drivna! Det handlar i båda fallen om att vinna människor. Jag skulle vilja säga det - som om det vore första gången; Det är det som det kristna livet handlar om: Att vinna människor för Gud! Men utan kärlek till människorna går det inte. Kristi kärlek!!

De här två versarna - som i det ena fallet talar om den kristnes andliga utrustning, så börjar Paulus med att tala om en verklig förutsättning för gåvornas rätta bruk: att "sträva " eller "fara efter " kärleken. Och i det andra sammanhanget står det att "Kristi kärlek driver oss ". Kärleken står bakom och står framför. Den befinner sig inom och driver på till oanade resultat. Det är då ingen människas verk.

Den som är uppfylld av Gud finner uttrycksätt att gestalta det inre livet. Sträva efter kärleken och ivra för gåvorna! Det är intensitet i versarna. En rörelse och en verksamhetsgestaltning som vi saknar och efterfrågar idag. Kärleken är svaret! Kärleken till Gud.

Jag får frågor om biograf/teater som jag kastat ut här och om hur långt jag kommit i den tanken - som jag är förvissad om vore ett alldeles utomordentligt svar på människors sökande och letandet efter frid i sina liv. Där skulle förkunnelse utgå. Där skulle sång och lovsång utgå. Där skulle bön och kamp gestalta sig. Där skulle människor få hjälp att komma till Jesus!  Jag är övertygad om att det är en verksamhet Gud skulle verka för och medverka till. Jag vet inte hur det skall gå till. Det har bara framstått på så vis för mig.

Tänk att skala av alla timliga frågor i tiden och bara inrikta sig på att vinna människor för Gud! Så mycket som då löser sig självt. Det saknar vår stad! Om vi menar att tiden är kort, då är det ett verkligt fokus. Ett sådant Andens verk initierar Gud själv. Spännande? Så klart det är spännande med framtidsutsikter i Guds rike.

Gud skall bana en väg!!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln