_DSC9211-2.Mobilen

En ny besökelsetid väntar

Det är skakande att läsa om den missbruksvåg som går över USA, just nu. Man räknar med att fler dör i överdoser än i trafikolyckor. Världens kanske mest biltäta kontinent. Under 2016 rapporterades det om inte mindre än 80 döda av heroin bara på Staten Island. 
Man räknar med att 2017 blir heroinet medelklassens drog bland de unga vuxna.

På 1970- 80-talen arbetade Times Square Church just med dessa problem i sitt samhälle. David Wilkersson fick en vision från Gud att möta behoven med evangelium. Då var det signifikativt att underklassen drogs med i missbruket i det amerikanska samhället. Idag är det ungdomar med helt andra bakgrunder som fastnar i eländet. De kör omkring i BMW och Mercedes och med en helt annan ekonomi. Takten på den här utvecklingen kommer därför att eskalera.

Jag tänker naturligtvis på arbetet i New York. På Times Square Church. Arbetet som så välsignats rymmer upp till 160 nationaliteter i gudstjänsterna. Det är ett välsignat tillstånd som nästa generation får njuta frukterna av. Man är medveten om det och är tacksamma. Men framtiden står för dörren.

Min far sa vid ett tillfälle: varje generation måste inta sitt löftesland, i Guds rike. Inte sitt eget men varje generations löftesland. Tänk vad sanna de orden har blivit! Det är en annan kamp att inta ett område än något som redan är annekterat. Samfund brukar vara bäst på att upprätthålla redan intagna domäner. Sällan vill man erövra nya. Man blir för bekväm för det. Det är en naturlag och gäller alla schatteringar.

Jag har funnit ett hem i TSC, NYC. Men tänk om samkvämet får ett egenvärde. Var helst det infinner sig. Det vore förfärligt! Vilken utmaning TSC står inför. Att nå de människor - på nytt, som var startskottet för en välsignad verksamhet på 1970-talet och inte stänga dörrarna för behovets barn på grund av gamla segrar för Guds rike. Faran finns där för all verksamhet och överallt. Därför beskriver jag det så. Inget får vara självklart på stridsfälten. Gamla trofèer är ofarliga. Levande vilda djur - livsfarliga! Fäll dem! Skjut dem!! De demoniska odjuren som berövar människor värdighet och liv. Församlingen skall vara ett fältsjukhus och inte en inrättning med bofasta städer. Vi är bara på genomresa till himlen.

När besökelsetiderna kommer - är vi då beredda att arbeta under Guds intensiva och hyperaktiva ledning? 

Jag kan inte se i skriften att man skall nischa ett församlingsarbete. Behoven är större och vidare än så. Det handlar mest om en betoning på en viss sida i en vision. Gud kan ändå ge en sådan! Men att församlingen skall och måste vara en tillflyktsort för de utslagna, det är bibelns hela tema. Från början till slutet. Snart är det slut.

- Innan dess en härlig intensiv fortsättning!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln