_DSC9211-2.Mobilen

Gud har något han vill uträtta i vår samtid

"Om någon av er vill bygga ett torn, sätter han sig inte först ner och beräknar kostnaden och ser om han kan fullfölja bygget? Annars, om han har lagt grunden men inte lyckas bygga färdigt, kan alla som ser det börja håna honom och säga: Den mannen började bygga men lyckades inte bli färdig.
" Luk 14.

Denna text är av Jesus. Han använder i sammanhanget ett antal bildexempel för att få oss att förstå att det kan kosta allt att följa honom. En rubricering med synnerligen dålig attraktionskraft. Kosta allt. Men det är bara den ena sidan av saken - för det finns en härlig sida också. En mycket härlig sida!!

Den här liknelsen av Jesus kan ur ett avseende till och med hjälpa oss att bli avskräckta och ta vårt förnuft till fånga och redan på övervägandestadiet resignera och säga: Det är ingen idè. Det är ingen idè att följa Jesus, för det kan vara så att jag inte klarar av att följa honom hela vägen, för då står jag där med ett ofärdigt torn, i överförd mening.  Ja, vi kan nog alla förstå Jesus exempel. 

Det finns bortom alla kalkyler och räknesätt ett himmelskt tillvägagångssätt. Att räkna med Gud! Tron på Gud måste alltid konkretiseras. Tron har inga andra uttryckssätt. Den verksamma tron kan aldrig sitta i lotusställning och bara avnjuta himmelska välsignelser. Det är uteslutet. Den verksamma tron är inriktad på det Gud har visat. Resten är tilltron till att Gud är mäktig att genomföra det som tron fått syn på.

Låt mig ta några graverande exempel:

Gudsmannen Josef är inte mannen att föra Guds folk ut ur Egypten. Han skulle i liten och ensam skala bli nyckelpersonen att fara till Egypten. Det var Guds plan för honom! Mose skulle inte förbli en regent i Egypten. Han skulle föra ett stort Guds folk ut ur Egypten. Josua skulle å sin sida föra folket in i löfteslandet. Alla tre karaktärerna behövde äga trons öga, trons vila, trons förvissning och tillit till Gud i deras individuella kallelser. En sak hade de gemensamt: Gud genomförde sitt verk under tumult och med stora under och svårigheter. Men han genomförde det!

Så fungerar det på trons vandring. Gud räknar med det han kan och vi får förtrösta i Guds förkärlek till lösningarna på omöjliga områden. Gud vill möta med människor i vår samtid. Låt dig därför likt Maria - som fick budet om att hon skulle bli havande med Jesus, förbereda dig i tro att Gud har ett trons verk strax framför. 

Låt oss vara förväntansfulla över framtiden. Gud vill göra något nytt! Det är det enda jag kan säga. Ljuset är Guds och han kommer under vandringen att leda rätt. Hans ljus kommer också att kasta sitt sken på det som Gud vill göra - då man står mitt framför det. Gud kommer att ge klarhet om att detta är vägen - tusen faktorer till trots - vandra på den! 

Han företar sig alltid omöjliga och mäktiga ting.


 

Etiketter: josef, mose, josua

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln