_DSC9211-2.Mobilen

Slutarbetet 

Workshop i Ljussättning med David Bicho är över för denna gång. Men han har lovat en uppföljare till de som gått den omfattande grundkursen. Uppföljaren kommer jag att invänta och hoppas komma med på.

Den sista dagen på kursen hade vi förmånen att få ha en modell till vårt förfogande. Ja, en modell kan vara en halvt påklädd man också - om än i dåligt skick. Spelat skick. Vår modell skulle vara en man som överförfriskat sig och vilken sedan hamnat i en fyllcell. En stereotyp. På den här bilden så är bara en av våra fyra tänkta ljussättningar i drift. (Slutbilden låter jag David Bicho stå för på sina sociala forum. Ni kan säkert se dem där så småningom. Idèn är hans och jag nöjer mig med att visa denna arbetskopia tagen med mobil under processen.)

Slutbilden (som inte ses här) uppbär ett starkt ljus riktat utifrån gallerfönstret och snett ner in i cellen och ner på golvet, ungefär där mannen slips ligger. Dit lät vi en ljusgata löpa längst med frigolitväggen - bakom ryggen på statisten och placerade solkatten som uppstod av gallret. Till tak använde vi svartmålade frigolitskivor som vi behövde ta till för att få till en bunkerkänsla i ljussättningen. Resultatet blev enastående med en blå tilläggsbelysning utanför gallerfönstret, som skulle ge tonerna utanför cellen en mer himmelsblå färg och på så vis öka på  frihetsberövandet. Den slutliga bilden blev också över lag mycket varmare i tonerna än den här, då vi sänkte det blå ljuset för att få till en känsla av marockansk sommarhetta.

Ett fantastiskt inspirerande arbete. Vi arbetade fyra i varje grupp och fyra bilder utgjorde en hel berättelse, där den ena bilden efter den andra förde berättelsen framåt.

Frågan är om inte Profoto som marknadsför sina D2:or lampor men utanför det här sammanhanget, ligger och retar mitt sinne med full kraft just nu. Det är bara fantasin och en hel del kunskap och massor av färdigheter som kan få kreativiteten att flöda i rätt riktning.

Hur länge det dröjer till David Bichos nästa workshop det vet jag inte. Men jag är övertygad om att det är flera som väntar på den.

Jag ställer mig först i kön så länge.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln