_DSC9211-2.Mobilen

En oändlig evighet

Oändlighet är ett begrepp inom fotografering. Symbolen för oändlighet som ingraveras på varje kameralins ser ut som en liggande åtta eller som det tidigare Domusmärket. En åttans bilbana sedd ovanifrån som aldrig har en tåglinjes slut eller någon stoppbock. Oändlighet inom fotografering handlar om skärpan och hur långt in i bildens motiv skärpa finns. Fotograferingens oändlighet handlar om avstånd. Inte som här, om tid. Eller oändlig tid.

Det finns bara två referenser som kan illustrera oändlighet i vår tillvaro. Allt annat har ett slut och en ände. Det är rymden och döden. I vår begränsning vill vi tro att det finns en fysisk bortre gräns för universum. Tanken svindlar vid uppgiften om att det inte finns en bortre gräns för universum. Oändlighet ligger inte för oss människor. Vi är alldeles för jordiskt präglade. Sträckor, tid och rum har ett slut. Men inte den oändliga evigheten - dit vi alla är på väg.

Evigheten är ett begrepp bortom tiden och lösgjord från sol och måne, klocka och kalendrar. Det finns inga tidsrelaterade faktorer som kan mäta den. Evigheten, den pågår alltid. Även nu. Vi är egentligen redan där men tillfälligt underställda de två parametrarna som utgör tiden - sol och måne. För vad är tiden utan dem? Evigheten existerar på andra sidan tiden men också parallellt. Rätt som det är går någon in i evigheten och man ser henne inte mer. Kroppen lämnas kvar. Obönhörligen. Det är ingen naturlag. Det är grundligare än så. Det är människan förelagt så. Av Gud. För att sedan dömas. Otäckt? Skrämmande? Ja. Men förhåll dig då människa, medan tid är.

Tiden, tillvarons mått och rytm har sin förutsättning i sol och måne. Javisst. Klockor och tidur relaterar till dag och natt, låter soluppgång förbytas till natt. Bibeln talar om ett evigt mörker. Där skall vara gråt och tandagnisslan. Två igenkännbara uttryck för mänsklig ångest och missräkning.

Livet, hur vackert det än är, förför oss mitt i alla våra bekymmer. Gud har gjort det så. Snart skall det vara slut på det. Vi skall alla avlägsna oss från vår kropp som vi vet avstannar, dör och begravs. Då lämnas allt. Det tillstånd vår själ haft den sista sekunden av vårt andetag med eller utan Jesus - förevigas. Permanentas.

Har du lämnat ditt liv till Gud? Har du överlämnat ditt liv i Guds sons händer - Jesus Kristus? Ja, då har du en trygg evighet. För Guds kärlek uttryckt i Jesus liv och död är en historisk verklighet som sträcker sig ända in i evighet och säkerställer också din framtid i en tillvaro tillsammans med honom och med Guds änglar. Bibeln kallar det för himlen. Guds himmel. Men har du förkastat Jesus som din frälsare då går du miste om en evig tillvaro i gemenskap hos Gud. Det valet gör du. Inte Gud. Gud räknar inte dig som omyndig. Ingen kidnappas till himlen. Han räknar med ditt eget gjorda val.

Det refereras ibland till ett jordiskt helvetes tillstånd som kan drabba partiellt, lokalt och timligen, genom hungersnöd, katastrofer, etc... de kommer att te sig uthärdliga i jämförelse. Helvetet är en verklig ort. Det är Guds rättvisa dom över och för Djävulen. En plats av eld som förbränner men inte förtär. Där skall han och hans demoner få sin rättvisa dom. Vi ser alla fram emot det. Du kan vara säker om att den pinoplatsen inte är rätt dimensionerad för en människa. Det är primärt sett en pinort för fallna änglar. Inte för människor. Men du har ändå ett val. Gud har framställt det så och han utmanar din viljas till rätt beslut. " Så högt älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att var och en som tror på honom, inte skall förgås utan ha evigt liv." Det är en kort presentation av hela bibelns budskap till människan. Till dig.

Skall dina besvikelser, din bitterhet, din synd, dina tillkortakommanden, dina rättmätiga ursäkter - för evigt skilja dig och tvinga dig att dela dessa mörka makters slutgiltiga tillvaro? Det är här striden för varje människa står. Ingen kommer att hamna i en tillvaro som man inte valt. Eller valt bort. Ingen!! Därför är Jesus det svaret som Gud ställt till människans räddning. Han älskar dig skyhögt med en evig kärlek och vill rädda dig från den mest övergripande juridik som överhuvudtaget existerat. Gud är rättfärdig och helig. 

Tiden är nu kort. Därför är livets utgång ett hot. På andra sidan är det för sent.

Alldeles för sent.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln