_DSC9211-2.Mobilen

Vi åker!

Vi åker till Florens! Det får bära eller brista. Ja, vi flyger till Pisa men vidare därifrån. 

Vid den här tiden imorgon har vi beslutat att besöka Giardino di Boboli. Det är en magnifik stadspark som familjen Medici ägde, med anor från 1500-talet. Det är historisk mark, verkligen. Jag hoppas hitta några fina motiv därifrån. Men innan dess skall jag ta mig runt staden på egen hand i joggingtakt. Jag springer ju aldrig. Jag joggar. Vad gör det. Upplevelsen är en löpares. Tiderna blir bara bättre och bättre. Över tid. Jag har några bilder från Boboliparken sedan tidigare. De har inspirerat oss.

Jag vill slå ett slag för Time Square Church i New York. Till hösten skall vi besöka den här församlingen. Time Square Church grundades av David Wilkerson som gick bort från några år sedan. En respekterad gudsman får man tillägga. Han omkom i god ålder i en bilolycka. Det gjorde Elia också. Han for upp i den tidens vagnar. Stagnation är rörelsens motsats. 

Klicka gärna på länken här nedan. Mötet är från ett förmiddagsmöte som håller på ett par timmar. Vilken Kristuscentrerad gudstjänst! Man kan gott tala om en hög standard. Kolla in kören! Vilken jättelik kör. Ser församlingen välsituerad ut? Ja, möjligen men det är så med människor som blir upprättade. De får en ny värdighet. Har kören övat innan mötet? Säkert. Ska man det? Varför inte. Gud tronar på lovsången. Varför inte då bygga den "tronen" bra? Man behöver varken tappa inspiration eller spontanitet för det. Är alla i kören så smorda och heliggjorda som de verkar? Det vet bara Gud. Det finns alltid en risk att man på individnivå stagnerar i sin gudsrelation. Och det kan man göra enskilt som i grupp. Men det är inte meningen.

Jag har också lagt märke till bakgrunden, bakom kören, i videosekvensen. Jag är ju fotograf och letar ständigt efter estetiska fel. Titta på draperiet i turkost. Ser du att det utgör ett jättelikt öga? Pupillen utgör mitten på den draperingen. Ögat, från han som ser. Något att nämna? Inte alls.

Ta dig tid och lyssna på denna blandade kör/folkmassa. Är det ändå inte en överklass som står där i kyrkan som i början av deras verksamhet betjänade de allra lägsta på samhällsstegen? Är inte lokalen lite väl lyxiöst utformad också? Det är av underordnad betydelse och är fördomsfullt. Så länge lokalen inte blir sakral så är det okey. Någon gång måste ordet fördomsfullhet få sin tillämpning ändå, även om jag själv ger den lektionen. Alla behöver Gud. Rika som fattiga. 

http://www.tscnyc.org/webcasts/sunday-10am-nyc/

På återhörande!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Kommentarer

  • Thommy Jakobsson » Jesus !:  ”Ja, den är underbar, Stina. Jag har haft den flertalet gånger här på bloggen. Ko..”

  • Stina » Jesus !:  ”Stämmer helt in i vad du säger! Var tvungen sjunga sången för mej själv. Men Pel..”

  • Helene » Jesus Revolution:  ”Hej! Jag kommer gärna till Stockholm vid tillfälle. Väntar in tills Herren har b..”

  • Siri » Jesus Revolution:  ”Jesus is the revolution for the people!”

  • Thommy » Mannen med vilddjursklor:  ”Ja, det är det bestående intrycket också jag har av den museiintendent som förev..”

Bloggarkiv

Etikettmoln