_DSC9211-2.Mobilen

Första bilden med Nikon 300 mm 2,8 VR II

Idag var jag ute för att testa min nya optik Nikon 300 mm 2,8 VR II, med en konverter TC-20E lll. Det här är naturligtvis ingen representativ bild. Man handhåller inte en 600 mm på den slutartiden med bästa resultat, vilket kombinationen motsvarar. Bilden är tagen med ISO 3200 1/60sek. bl.5,6 med Nikon D4. I regn. Det ger fina färger. Molnen blir den naturliga softboxen. Solljus är inte att föredra. Tvärtemot vad man kan tro, egentligen.

Bocken på bilden ses vara på väg att tappa sin vinterpäls. Såg riktigt skabbig ut. Fem honor följde honom där i skogen likt en silverrygg bland gorillor. Lite vinjettering kunde jag inte låta bli att lägga på bilden. Det blev fint och korresponderar väl med de olivsvarta ögonen.

Nej. Bättre upp! 

Min bror rapporterar från västkusten att där börjar rovfåglarna dra in över Sverige. Det är dem jag skall fota till våren. Tänk också en storspov med fint bokeh fotad från marknivå. Skärpan ska ligga på fågelns ögon. Då framträder den voluminösa näbben skarpt i profil också. Radien i skärpan skall vara så pass att det uppstår ljud -  likt ett rispande på ett par glasögon, då bokeh och förgrunds oskärpan möter den satta skärpan. Men prova inte efterlikna det ljudet. Det är onödigt.

Min bild på hemsidans första sida uppvisar ett sådant tekniskt bildresultat. Det är en ägretthäger som jag fotade i Egypten för några år sedan. Han letade mat bland stenarna då ebb inföll. Men det är inga hökögon där inte. Där råder närsynthet.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Kommentarer

Bloggarkiv

Kommentarer

Etikettmoln