_DSC9211-2.Mobilen

Att gå till ett medium

En kvinna gick till ett medium - ja, det finns faktiskt medium med kristen profil, numera. Eller medier med kristna profiler. Hemska tanke. Medium talar med änglar, uppges det. Sådant skall man se upp med och hålla sig borta från. Änglar är inget man tillkallar. De är sändebud. Vad betyder det? Jo, det betyder att de utgår bara från Gud då han sänder ut dem. Enkelriktad trafik. Det är därför de kallas sändebud. Annars skulle det heta tillbud. Det är något helt annat.

Men saken är allvarligare än vad en ordförvrängning eller ordvits kan illustrera. Ett medium har kontakt med den onda andevärlden. Det skall man komma ihåg. Och den skall du hålla dig borta från. Den vill dig inte väl. Aldrig någonsin, någon kategori.

En kvinna gick till ett medium med änglaprofil i företagslogotypen. Mediet meddelade utan anledning kunden att hon nyss köpt en katt och namngav katten inför kunden. Den onda andevärlden ville imponera med sakuppgiften. Sedan fick hon beskedet vad hon skulle mata katten med. Imponerande? Inte ett dugg. En fullständigt värdelös information om man tänker efter. Så här arbetar den onda andevärlden. De äger viss insikt i ditt liv och kan imponera på dig. De snärjer ditt intresse och gör sig själva till auktoriteter genom en och annan uppgift som övertygar dig om kunskaper som är mer eller mindre okända. Det är det farliga. Se upp! Gå inte dit. Kom ihåg djurets namn själv istället. Mata den med vad du vill. Förslagsvis vad djuret själv tycker om. Odla din gemenskap med Jesus. Han är en god Gud - för det är det människan behöver. Inte en ond andevärld.

Idag ljuder en sång inom mig. Jag tror den går så här trots att minnet sviker. Sista strofen har jag fått fatt i. Det är den som talar så innerligt denna dag. Den säger: "Han, ( Jesus ), skall förstå och säga väl gjort". Kan man äga det vittnesbördet i sitt hjärta? Han skall säga väl gjort... Ja, jag tror det. Varför skulle annars strofen gripa tag i själen med en sådan värme och innerlighet? För det behövs inte några medier eller mellanhänder.

Kören: "När du är där, vid slutet av resan, trött av den färd och den strid som blev kort. Bär du din stav och ditt kors av försoning, han skall förstå och säga väl gjort".

"Frälsaren blev så hånad av många, hängd på ett kors där han led och för mig"...

Kan du sången får du gärna sjunga med. Finns det något bättre än det vittnesbördet? Det vittnesbördet i hjärtat är dyrbarare än alla djur i hela världen - för övrigt redan namngivna av Adam.

Om de så än blev matade med anklever.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln