_DSC9211-2.Mobilen

Ett välsignat liv

 "Älskar ni mig så håller ni mina bud", sa Jesus.

Det är en deklaration som vilken religionsstiftare som helst kan mynta. Den är väldigt vanlig, fast kanske genom omskrivningar. Men det som Jesus säger här är rakt och distinkt uttalat. Det skulle då kunna utläsas i våra liv hur det står till med vår kärlek till Jesus - för att älska har med kärlek att göra. Håller vi inte hans bud då älskar vi honom inte. Jag tror de flesta kan förstå logiken i det.

Detta uttalande av Jesus kan möjligen dela på oss. Den skapar å ena sidan sorg och förstämning hos den som brutit emot någon sanning och det försätter den som inte upplever någon fördömelse på andra sidan av beskrivningen. Det kommer an på om vi älskar Jesus.

Detta är det vertikala perspektivet. Här en annan sida av det hela. Det horisontella. Det som berör våra mellanmänskliga relationer.

"Ni tjänare, lyd era jordiska herrar. Visa dem vördnad och respekt med uppriktigt hjärta, så som ni gör mot Kristus. Var inte ögontjänare som försöker ställa sig in hos människor, utan var Kristi tjänare som gör Guds vilja helhjärtat. Tjäna villigt och glatt, gör det för Herren och inte för människor. Ni vet ju att var och en som gör något gott ska få sin lön av Herren, vare sig han är slav eller fri. 
 
Och ni herrar, gör på samma sätt mot era tjänare. Och sluta hota! Ni vet att ni har samme Herre i himlen som de, och han är inte partisk. "  
Ef. 6:5-9

Detta Guds ord genom Paulus är också ett sådant där rannsakande ord som tar sikte på det vi gör för Gud - just för att vi älskar Jesus. Det vi utför åt honom eller den tjänst vi fått - och det kan vara väldigt varierande - uträttar vi med villighet inför människorna.

Att hålla Jesus bud är ingen viljeansträngning. Det bara blir så. Viljan liksom bara följer med på tåget. Då är det av kärleken till honom. Och när det gäller tjänandet inför människor är det såsom om det var riktat till Gud själv. Vilka perspektiv!

Vi tänker oftast i stora format. Och visst är det dyrbart om vi gör något för Gud som kanske kan uppfattas som stort. Men när Gud ger ett uppdrag - om än så litet - så dyrbart det upplevs då. Och så viktigt att man då gör det till punkt och pricka. Att man verkligen utför det. Det öppnas himlen över dig. Och jag är förvissad om att himlen alltid står redo med fler uppdrag. Det vilar då välsignelse över dig. 

Så verkar den helige Ande som har ett stort och omfattande arbete bland människorna. Honom skall vi i Jesu namn ställa våra liv till tjänst inför.

 

Etiketter: religioner

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln