_DSC9211-2.Mobilen

Igår och imorgon

Igår var vi och lyssnade på Morton Narrowe som talade i Storkyrkan här i Stockholm över ämnet bibelns Jeremia. Föredraget hölls i en av de gamla salarna från 1400-talet där prästerskapet brukade hålla sina rådslag under den tid då Sverige styrdes av adeln och präster. Under senare tid har det varit salen där man prästvigt. Valven dignade av porträtt på stränga anleten och kända andliga potentater. Nu i en annan tid var salen fylld till bristningsgränsen av mest äldre levande människor som var nyfikna på Jeremia. Förmodligen mest pensionerade präster och teologiskt bevandrade, kan jag tro. Jag vill återkomma till Narrowes intressanta föreläsning och referera till den. Han kallade Jeremia för den "patetiske norrlänningen". Det är ju mycket glimten i ögat så klart när han säger så, men det är säkert också ett uttryck för det fack Narrowe själv tillhör. 

Imorgon bär det iväg till Sergels Torg. I går morse när jag var där för att räkna uteliggarna, kunde jag räkna till sextio personer. 60 personer ! Vi har nu förberett för frukost med macka, ägg, frukter, med kaffe och varm dryck till 27 stycken uteliggare. Det får bli så. En del är sjusovare har jag märkt, så det gäller att man är vaken när vi bjuder på frukost på säng. Vi ber att Gud skall välsigna det hela. Det har han gjort förr. Vi har inget postgirokonto du kan sätta in pengar till vår verksamhet. Så du får gå och följa oss i spåren istället. Missionsfältet är utanför dörren nu så man behöver inte heller ge avkall på bekvämligheten och åka ut som missionär. På tok för mycket resurser går åt för den logistiken. 

Jag vill återkomma till dessa människor och det faktum att vi kristna har ett särskilt ansvar. Jag skall be Anne ta några bilder imorgon om det går. Sedan har jag en tanke bakom varför den rike mannen och Lasarus för det resonemang han gör.

Hur skall jag hinna med allt nu? Det är tre, fyra bloggar till i ett kör. Jag återkommer!

Här en sång nedan av Lina Sandell. Den passar så bra. 


1. Gör det lilla du kan,
gör det villigt och glatt,
snart de dyrbara tillfällen flyr.
Efter vår kommer höst
och på dag följer natt,
då kanhända ej morgonen gryr.
O var flitig att så,
medan ännu är tid,
så att skörden kan mogna i frid!

2. Gör det lilla du kan
och se inte därpå
att så ringa, så litet det är.
För hur skulle du då
väl med lust kunna gå
dit din Mästare sänder dej här?
Är det uppdrag du fått
än så ringa i sej,
o, var nöjd att han gav det åt dej!

3. Gör det lilla du kan,
lägg ditt hjärta däri,
gör det allt för din Frälsare blott,
och var viss att han ska
inte döma som vi,
blir det fråga om stort eller smått!
Se, han själv gör ju allt,
vad betyder det då
om han ställt dej i led med de små?

4. Gör det lilla du kan 
och besinna att Gud
hos oss alla blott trohet vill se!
O så gläds att få gå 
med hans ringaste bud
och att själv han all hjälp vill dej ge!
Vilken fröjd, om en dag 
han ock säger till dej:
"Vad du gjorde, det gjorde du mej!"

Text: Lina Sandell 1885 (53 år)
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv