_DSC9211-2.Mobilen

Den humanistiska anden kräver underkastelse

En man kom till mig på stan. Han såg helt normal ut. Han var bekännande spiritist, påstod han. Han kom från tomma intet. Han började förkunna flummiga andeläror för mig. Kunskaper av ren nonsens. Jag avvisade hans lära. Bestämt. Men inte honom. 

Mannen tyckte jag hade bristande ödmjukhet som inte ville lyssna på hans andeläror. Arma makter! Det finns ingen motsättning i att vara ödmjuk och att hävda skriftens tydliga lära med emfas. Bättre kan du!

Vi skildes åt och jag uppmanade mannen flera gånger att fly den onda andevärlden. Den slutar alltid i förskräckelse.

Du förstår; Det kristna livet handlar inte längre om att göra församlingskarriär. Om det någon gång gjort det. "Att stå i en kyrkodörröppning vara representativ och lukta gott." (...)

Vi ska be till Herren att vi får en kort men intensiv tid av väckelsemöten innan Jesus kommer tillbaka. Av ovanliga slag! Det finns kraft hos Gud till under och tecken. Av ovanliga slag! Nu får det räcka med torra teologiska föredrag som bara kittlar den teologiska professionen i öronen. Halvljumma redovisningar från bibeln men som knappt livnär människoanden till nästa söndags urvattnade presentation.

Jag vägrar vara representativ! Sätter min ära i det. Kom inte och försök hämta mig från gatuevangelisationen för att bekräfta någon evangelisk verksamhet. Varken här eller där. Jag kommer inte flytta mig därifrån.

Evangelium har ingen programpunkt med "ömsesidig respekt" på agendan.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln