_DSC9211-2.Mobilen

 - Väck pastorerna !


En pastor med lång erfarenhet från ett annat land kom fram till mig där på stan, sist jag var ute i evangelisationen. Hans första fråga var: - Vilken församling tillhör du? När han fick veta att jag inte representerade något kyrka och att det var på eget initiativ jag stod där, så sa han att det är nödvändigt att tillhöra en församling när man evangeliserar. Han frågade inte om jag vunnit någon för Gud. En betydligt mer relevant fråga.

Jag kontrade frimodigt med och refererade till Filippus tjänst när han gick till den Raka gatan för att tala med den etiopiske hovmannen. Guds Ande ryckte ju abrupt bort Filippus och övergav på så vis den etiopiske hovmannen. Pastor svarade då: - Ja, men den etiopiske hovmannen skulle vidare i sin mission dit han kom ifrån.

Det är då märkligt. Om nu den etiopiske hovmannen skulle till sitt framtida missionfält - hur skulle han ha blivit rustad om han inte först mött Filippus och fått sitt dop? Och skulle Filippus ha sagt nej till sin kallelse att gå ut när ängeln så tydligt hade manat honom att göra så och påskyndad av den Helige Ande, för att det fanns synagogor på Jesu tid? Verksamhetsidkare under trångsynthet. Vinden blåser vart den vill!

Det är då anmärkningsvärt att inte se sambanden mellan evangelisation och den egna verksamheten. Det som sås i hjärtana i evangelisationen det får ju sitt utslag i kyrkan när de sökande sedan tar sig dit. Evangelisten gör ju grovjobbet. Oskadliggör dem inte! 

Ni förstår mina följare och vänner! Ibland kommer motståndet från det håll man minst förväntar sig det. Jag vet inte hur många olika gruppers representanter som velat få mig bort ifrån evangelisationen. De vill ha med mig i sina inre samlingar. I slutna rum. Men jag är satt att stå på stan och jag kommer sprida påminnelsen om Jesus och betjäna människor i en utsträckning som ni inte vet om. Det har en direktpåverkan för Herren. Djävulens bästa verktyg i sammanhanget är vår tids kyrkor. Där sitter människorna instängda och uppbygger varandra till dödagar, utan att på individnivå komma i tjänst för Gud, medan "ovännen" själv "sår ogräs i åkern". Han fasar för att de kristna ska komma ut till människor som inget hopp har för tid och evigheten. Ju fler jippon i kyrkan under samkvämliga former - dess bättre för djävulen. De stör ingen på väg till evigt fördärv.

Pastorn med sin 40 åriga bakgrund som gudsmänniska hade blivit så ett med sin verksamhet att han tappat perspektiven. Man vill vinna människor till sin kyrka och inte till Kristus! Det är ju evangelisten som väcker behovets barn så att de söker sig till kyrkan. Det fyller mitt inre med än större glöd för det jag håller på med. Gud vare lov! Men så omdömeslöst.

I morgon ska vi se om jag kan tala in ytterligare några minuter över Apostlagärningarna. Det finns så mycket att hämta där. Jag vill titta på hur dom var, de första kristna, och hur de agerade i sin tjänst och hur Gud konfirmerade deras göranden och låtanden. Hur den Helige Ande var över och i dem. Det är färgstarka berättelser. 

Inspelningarna finns på YouTube i fem delar och på denna sida. Jag ämnar spela in den sjätte delen snarast. Följ gärna med från början i Apostlagärningarna del 1 och vidare framåt, då de hakar i varandra i framställan. Ni finner dem under @thommyjakobsson .

Sprid dem också i den utsträckning du finner de vara av värde.

- Guds välsigne till er alla!
 

Etiketter: apostlagärningarna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln