_DSC9211-2.Mobilen

I den Helige Andes tjänst!

Foto:REINO JILLKER Foto:REINO JILLKER


På onsdag ska jag ut med traktaterna på stan. Det upplevs på ett nytt sätt. Jag är inte densamme. Jag har sett sidor i skriften som vi kristna undvikit för att vi varit för fega och saknat frimodighet på individnivå. Apostlarnas gärningar... Vi har gömt oss i massan. Bland massan. Vi har gömt oss i institutionen - kyrkan - som tappat sitt ursprung och vi har nöjt oss med det. Hur kunde evangelium bli till en kyrka så hårt kontrollerad att den Helige Ande inte får något utrymme? Den Helige Andens verkningar står utanför institutionen/kyrkan idag. Det är ett uppvaknande! Studierna i Apostlagärningarna visar på en helt annan kristendom än den som det kyrkliga föreningslivet påvisar. Och jag kan den världen rätt så väl.

Oh...jag minns då jag blev erbjuden att få vara en mötesvärd om jag först blev medlem i just den kyrkan jag gick till, därför att jag "luktade gott och var representativ". Så sa man mig. Gode Gud! Nej, nu måste ett nytt steg tas där konfrontationen med det som verkligen binder människor sättas i fokus - inte för konfrontationens egen skull, men för att den Helige Ande ska få utrymme att verka efter Herrens vilja. 

"Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer." (Apg. 19:11)

Varför står det omnämnt på detta vis i skriften om Guds under genom Paulus? Därför att Paulus blev använd av Gud genom dem! Men delar inte Gud då sin ära med Paulus, just det som skriften säger hos profeten att han inte vill göra? Nej. Nej och åter nej! Paulus är bara ett redskap och skriften vill få oss att se det sammanhanget. Det är inte för intet det står där. Annars hade skriften inte betonat det.

Det är inte så svårt att förstå bortom vår mänskliga maktlöshet att det var Gud som verkade genom Paulus. Varför blygs vi då under vår falska ödmjukhet under förevändning att vi inte är något i oss själva? Vi ska inte odla vår ovärdighet som en ursäkt för vår feghet och kraftlöshet. Och vår brist på frimodighet. Vår förskansning är falsk. 

Den Helige Ande behöver redskap, medhjälpare som går med honom. Då måste man försätta sig i situationer där man överlämnar sig åt Herren, bortom den egna förträffligheten eller bristen på detsamma.

I thought when I became a Christian I had nothing to do but just to lay my oars in the bottom of the boat and float along. But I soon found that I would have to go against the current.

- Dwight L. Moody -

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln