_DSC9211-2.Mobilen

Håkonsborgen


Nu är det dags igen! Jag har värkar.

Man säger åt mig att inte skriva om en biograf hela tiden. Det är tröttsamt att läsa om. Men jag bär på detta dagligen! Och nu värker det. Igen! 

Hur går det då med visionen, kan man undra? Jag ser ingenting. Ingenting, precis som förra gången jag skrev om behovet av en lokal i Stockholm. Jag förstår om ingen tror på detta. Jag tror ! Med en tilltagande tro - om så än jag inte under förutsägelse får rätt. 

De muslimska killar jag mötte på stan kallade Jesus för en profet. Det är för litet! Att vara en profet är ingenting. Att vara en profet är inget självändamål. Profeterna var synonyma begrepp med lidanden. Det är verkligen inget att eftersträva. Så jag framhärdar! Mänskligt sett är det en omöjlighet. Inte ens Hillsong som dammsugit frikyrkan på ungdomar kunde med sin potentiella ekonomi skaffa sig en biograf - fastän biograferna har det ekonomiskt svårt. - Är Gud med, då går det! Sela.

Mina vänner! Jag har en följeslagare som återkommande viskar åt mig."Din idè om en biograf för evangeliskt arbete kommer att bli ditt "Håkonsborg." Jag har inte brytt mig om den rösten. Jag vet att det var T.B Barratt som hade ett projekt som kom att kallas för Håkonsborgen på tidigt 1900-tal, men som det inte blev något av. Jag hade glömt av vad det handlade om eftersom det är så länge sedan jag läste om honom. Jag har tänkt att det bara varit Satans vanliga sätt att jämföra mig med Barratt och göra mig oproportionerlig inför mig själv, vilket inte lyckats. Högmod kallas det för. Jag har därför inte brytt mig om den rösten. Jag är ingen T.B Barratt! Det vet djävulen också.

Men idag så googlade jag på Håkonsborgen och fick igen veta att det var T.B Barratts projekt att bygga en kyrkolokal i Kristiania, nuvarande Oslo. Han brann för det. Thomas Ball Barratt, som han hette, fick den norske kungen Håkons välsignelse att åka över till USA för att samla in pengar till detta projekt, vilket han också gjorde. Därför kom det på projektstadiet att kallas Håkonsborgen. Men det blev inga pengar till bygget. Insamlandet kom av sig. Och bygget uteblev. Han blev andedöpt och väckelsen togs sig andra vägar genom Pingstväckelsen.

Men jag har inte tänkt att samla in pengar till en biograf/teater. Jag trotsar projekternas projekt och framhärdar! Titta på bilden här ovan. "Skulle då något vara så underbart att Herren inte förmår det? " Svara mig!

Jag såg förresten häromsisten en evangelist som för femtio år sedan hade lämnat sitt trossamfund men som sedan samlade människor under sitt gamla trossamfunds namn, stavade om varumärket, kopplade till ett swishnummer och genomförde ett upprop om väckelse bland gamla vänner, men där kontot till swishen gick in i det nuvarande sammanhanget, men med det gamla trossamfundets rubrik. Gode Gud! Är alla medel tillåtna i pengars namn?! Kan väl himlen lägga sin välsignelse till något sådant där man spelar på gamla strängar under "stulet varumärke"? Aldrig! Aldrig i livet. Och inte i det tillkommande livet heller.

Vi ska ha en lokal i Stockholm utan pengar, hör du att jag säger det, dit människor ska längta till! Det är ingen förutsägelse. Det är en utfästelse. Jag pantsätter mig själv i detta. Hör du mig?

Under tiden ska det delas ut traktater om Jesus så hela Stockholm får veta om Herren.

Var är du som ska vara med och erövra ny mark för Herren? Herren behöver dig och han kommer att förvandla dig inifrån om du säger ja till kallelsen.

Idag har min broder Leif varit ute ensam i kylan i Värnamo och delat traktater om Jesus.

Om du visste vilken välsignelse han drar ned över sitt liv och över andras!

Herren vare med honom!! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln