_DSC9211-2.Mobilen

Hör det rop som ljuder!

" Bered väg för Jesus på Gamlabrogatan." Foto: T. Jakobsson " Bered väg för Jesus på Gamlabrogatan." Foto: T. Jakobsson

Likt elden som vid stora bränder frigör frön i marken att de börjar gro, som under årtionden varit slumrande i det naturliga, så är denna sång kallande, väckande och mobiliserande idag. Sången väcker upp och förlöser i den Helige Ande. Han kallar dig!

När jag hittat texten för sången så är sångförfattaren okänd. Ja, det är så signifikativt. Det är naturligtvis den Helige Ande själv som står bakom sången och den som författat har fått stå tillbaka och möjligen fallit i glömska. Men sången finns kvar. Den är tidlös. Den får bli ledmotivet. 

Jag vill skriva ner hela sången här då det kan vara svårt att höra alla meningar från en gammal inspelning. Den är som ett gammalt ädelvin. Ojämförbar. (Sången är inspelad 1976 på Malmköpingsveckan.)

På tisdag bär det iväg till korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan igen med traktaterna. En frukost på Vete-Katten, sedan kör jag igång. Det är bara ihärdigt regn som kan sätta stopp för det. Äran till Gud! Den andliga temperaturen stiger. Den Helige Andes närvaro intensifieras och Jesus kommer till i vår stad och till människors frälsning. 

Hör det rop som ljuder över stad och land, Kallar på soldaterna för Gud. De är ledda av Guds egen starka hand. Ropar Jesus namnet ut.

  Kör: Jesus, Jesus fram med Jesus segerrika hand, Seger, seger, seger uti Jesu namn!

Det är seger där vi går i Jesu namn, Talar om hur kärleksfull han är. Seger åt de fallna Jesus giva kan, Han regerar evigt där.

Bliver kampen häftig och allt motstånd stort, Segern säkert kommer i hans namn. För vi gå mot fienden med allt Guds ord, Sjunger om hans stora namn.

Kom till Kungars kung och slut dig till hans här, Kungeliga trupper för vår Gud. Vi vill komma sjungande till himlen land, Vägen Jesus själv dit är.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln